Την απόφασή του να βάλει τίτλους τέλους στην καριέρα του στη Γιουβέντους ανακοίνωσε, σε συνέντευξη Τύπου, ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο 40χρονος τερματοφύλακας της Γιουβέντους ξεκίνησε λέγοντας το εξής: “Πάντα μας ένωνε η μάχη ενάντια στην υποκρισία”.

Στη συνέχεια αποκάλυψε πως παραδίδει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Τζόρτζιο Κιελίνι και τόνισε: “Είναι τιμή να βρίσκομαι εδώ. Είμαι χαρούμενος για όλους όσοι είναι εδώ σήμερα. Πέραν όλης της κριτικής, θέλω να ευχαριστήσω άπαντες θέλω να πω ευχαριστώ επειδή το νιώθω. Είναι μια ιδιαίτερη, μια περίεργη ημέρα για μένα. Έφτασα, όμως, εδώ ήρεμος, γεμάτος συναισθήματα.

Είναι το αποτέλεσμα μια υπέροχης καριέρας, την οποία ήμουν προνομιούχος να έχω. Τόσοι πολλοί άνθρωποι με αγάπησαν και με πρόσεξαν. Χάρη σε αυτή την αγάπη και τη συμπαράσταση, προσπαθούσα πάντα να κάνω ό,τι καλύτερο.

Το Σάββατο θα είναι το τελευταίο παιχνίδι μου με τη Γιουβέντους. Νομίζω ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να κλείσω αυτή την… περιπέτεια”.

Ο Μπουφόν συνέχισε λέγοντας πως “φοβόμουν το τέλος της… περιπέτειάς μου με τη Γιουβέντους. Μπορώ να πω ότι είμαι περήφανος ότι στα 40 μου είμαι ικανός να αποδίδω όσο καλύτερα μπορώ. Ίσως δεν ήμουν όπως παλιά, αλλά πάντα προσπαθούσα να εκπροσωπώ τη Γιουβέντους με τον καλύτερο τρόπο.

Γι’ αυτό είμαι εδώ, για να πω ευχαριστώ. Δεν είναι εύκολο ούτε αυτονόητο για κάποιον αθλητή με τόσα χρόνια καριέρας. Το γεγονός ότι ακόμα στα 40 μου μπορώ να είμαι μέσα στο γήπεδο πιστώνεται στη Γιουβέντους, που με πήρε ανώριμο το 2001. Θα είμαι πάντα ευγνώμων στη Γιουβέντους πέρα από χρήματα, τίτλους και δόξα”.

-Για το τι θα κάνει στο μέλλον: «Θα παίξω το Σάββατο και μόνο αυτό είναι σίγουρο. Μετά θα μιλήσω με τον Αντρέα, γνωρίζει όσα με αφορούν, με συμβουλεύει. Μέχρι πριν από 15 ημέρες ήταν ξεκάθαρο ότι θα σταματούσα, αλλά τώρα έχω προτάσεις και υπάρχουν νέες προκλήσεις εντός και εκτός γηπέδων. Θα έλεγα ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι γεμάτες με συναισθήματα και κατόπιν θα πάρω την τελική απόφασή μου. Για εμένα αυτό που είχε πάντα τη μεγαλύτερη σημασία ήταν να μην καταστρέψω αυτή τη σχέση που έχτισα με τη Γιουβέντους».

-Για το μέλλον της Γιουβέντους: «Η φιλοσοφία της δεν θα αλλάξει. Είμαι βέβαιος ότι θα βρει λύσεις και θα προχωρήσει. Έχει έναν τερματοφύλακα πολύ νεότερο από εμένα, 13 χρόνια για την ακρίβεια, αλλά εξίσου ικανό με εμένα. Η σημερινή Γιουβέντους είναι η πιο επίμονη ομάδα που εγώ έχω ζήσει και έτσι θα συνεχίσει».

-Για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί σε άλλη ιταλική ομάδα: «Θα μπορούσα να πάω πίσω στην Πάρμα, αλλά δεν πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί. Είναι ρομαντικά όνειρα ενός παιδιού. Θέλω να βρω νέες προκλήσεις, αυτό είναι το νόημα του ποδοσφαίρου, αυτό είναι το νόημα της ζωής».

-Για το τι αισθάνεται σήμερα: «Μεγάλη ικανοποίηση. Νιώθω ότι ανταμείφθηκαν οι κόποι μου. Ο σύλλογος και η ομάδα είναι κοντά μου. Ίσως ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει, ίσως φοβάμαι λίγο, αλλά νομίζω ότι είναι λογικό αυτό όταν αποφασίζεις να κάνεις μια τόσο μεγάλη αλλαγή. Θα πρέπει να βγω απο τη βολή μου, να μπω σε άλλα μονοπάτια. Κατά μία έννοια, θα πρέπει τώρα να μεγαλώσω. Δεν φοβάμαι τις προκλήσεις, κάθε άλλο».

-Για την δουλειά που ονειρεύεται να κάνει τα επόμενα χρόνια, στην Τζένοα ή στην Πάρμα: «Αν κάνω κάτι εκτός γηπέδου, να έχω έναν διαφορετικό ρόλο στη Γιουβέντους θα πρέπει πρώτα να εκπαιδευτώ σε αυτό. Να κατανοήσω πως λειτουργεί ένας σύλλογος. Θα ήθελα να είμαι συνεπής σε αυτούς που θα με εμπιστευτούν από ένα άλλο πόστο».

-Για το ενδεχόμενο επιστροφής του στην εθνική ομάδα της Ιταλίας: «Είπα ότι αν ο Μπουφόν ήταν πρόβλημα πριν από τρεις μήνες, τότε δεν νομίζω ότι αυτό μπορεί να αλλάξει. Θα ήταν κάτι εξαιρετικά δύσκολο στον χειρισμό του. Δεν νομίζω ότι αξίζω τέτοια αντιμετώπιση. Η εθνική ομάδα έχει αρκετούς νέους, ταλαντούχους τερματοφύλακες, οι οποίοι πρέπει να πάρουν ευκαιρίες».

-Για το τι θα πρέπει να του προσφέρει μια ομάδα για να συνεχίσει να αγωνίζεται: «Ίσως να μου δίνει τη σημαντικότητα που χρειάζομαι. Είναι και θέμα φυσικής κατάστασης, αν αντέχει το σώμα. Είναι αρκετοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Μου αρέσει ο ανταγωνισμός, θέλω να είμαι σε υψηλό επίπεδο, θα ένιωθα άβολα σε κάτι διαφορετικό».

-Για το ενδεχόμενο να γίνει προπονητής της Γιουβέντους: «Η αγάπη μου και ο δεσμός μου με αυτή την ομάδα είναι ξεχωριστά. Είναι τιμή να θεωρούμε μέλος αυτής της οικογένειας. Ο πρόεδρος, ιδιαίτερα επίμονα, μου κατέστησε σαφές ότι με θέλει εντός του συλλόγου. Αν κάποια μέρα θεωρηθεί ότι μπορώ να βοηθήσω, να συνεισφέρω από τον πάγκο, τότε φυσικά θα το κάνω με χαρά. Δεν είναι κάτι που νιώθω ως χρέος της ομάδας απέναντί μου. Σε καμία περίπτωση. Ίσα ίσα θα είναι εξαιρετικά γενναιόδωροι αν με θέλουν για μια τέτοια δουλειά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *