αριστερά: 15 Νοεμβρίου 1972 Ιστορική αφίσσα του Εθνικού Μετώπου με σύνθημα «Για μια νέα τάξη, Μαζί μας πριν να είναι πολύ αργά». δεξιά: Στο στέκι των Generation Identitairs στην Λιλλ της Γαλλίας

του  Κωνσταντίνου Μποβιάτσου

Το να γράψει κάποιος μέσα σε λίγες γραμμές, την ιστορία και την δράση της ριζοσπαστικής Ordre Nouveau (Νέα Τάξη), είναι αδύνατον. Ένα κίνημα που ιδρύθηκε το 1969 στην Γαλλία και αυτοδιαλύθηκε το 1973, μέσα στα δύσκολα χρόνια των μεγάλων κοινωνικών και πολιτικών αλλαγών, των τεραστίων και αιματηρών διαδηλώσεων του Μάη του ‘68 και τα θλιβερά αποτελέσματά του. Λέω θλιβερά διότι από εκείνη την ημερομηνία ξεκίνησε και η ολοκληρωτική κυριαρχία της αριστεράς τόσο στο πεζοδρόμιο όσο και στην σκέψη. Είναι η ημερομηνόια και τα γεγονότα που δεν κατάφεραν να κερδίσουν οι εθνικοπαναστατικές δυνάμεις της εποχής τόσο στην Γαλλία όσο και στην Ιταλία. Ο κυρίως λόγος ήταν η ακροδεξιά, αλλά θα το αναλύσουμε σε ένα ειδικό άρθρο. Βρέθηκα λοιπόν στην πόλη Λιλλ, της βορείου Γαλλίας όπου και το στέκι των Generation Identitairs, ήταν καλεσμένοι παλαιοί ακτιβιστές της Νέας Τάξης όπου και παρουσίασαν το βιβλίο, γραμμένο από τους ίδιους, «Νέα Τάξη, διηγούμενη από τους ακτιβιστές της».


Μην εγκαταλείπετε τον αγώνα
Μια λιτή και απλή παρουσίαση, φορτισμένη συναισθηματικά, αφού το να βλέπεις νεαρά παιδιά από την μία, να ακούνε 60ρηδες και άνω, ακτιβιστές που εκείνα τα σκοτεινά χρόνια πέρασαν δια πυρός και σιδήρου, είναι πάντα μια εμπειρία. Οι συναγωνιστές αυτοί, έδωσαν τα πάντα για να διαδώσουν τις πραγματικές ιδέες μας, όπου είχαν να κάνουν με την κοινωνική ισότητα και την εθνική ανεξαρτησία αφού το κύριο σύνθημα ήταν:  «Ούτε ΗΠΑ ούτε Ρωσία», τα δικαιώματα των φοιτητών μέσα σε ένα κοινωνικό κράτος και το δικαίωμα στην εργασία και την κατοικία.

Αυτά όλα βέβαια ακούγονταν αριστερά για τους ακροδεξιούληδες οι οποίοι πάντα δεμένοι στο αμερικανικό άρμα, πολέμησαν και αυτοί τις εθνικοεπαναστατικές οργανώσεις της εποχής.

Η Generation Identitairs αυτοδιαλύθηκε το 1973, λόγω πολλών δυσκολιών και προβλημάτων με τον νόμο, αλλά είχε ήδη ετοιμάσει το έδαφος για κάτι καινούργιο που άφησε την δική του ιστορία, το Εθνικό Μέτωπο του Λεπέν, ο οποίος έδρασε στην Νέα Τάξη, όπως και ο Ντομινίκ Βεννέρ και άλλα ιερά τέρατα του εθνικισμού στην Γαλλία.

Με τα λόγια, «μην εγκαταλείπετε τον αγώνα, ανασυνταχθείτε», έκλεισε μια υπέροχη βραδιά μιλώντας με αυτούς τους ανθρώπους που άφησαν μια μεγάλη παρακαταθήκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *