«Ούτε η δεξιά ούτε η αριστερά διαθέτουν το κατάλληλο φάρμακο. Η νίκη της μίας, απαιτεί και την ήττα και την ταπείνωση της άλλης. Δεν μπορεί να υπάρξει εθνική ομοψυχία, όταν η Πατρίδα ευρίσκεται χωρισμένη στα δυο αυτά αδιάλλακτα κομμάτια: εκείνο των ηττημένων, πλημμυρισμένο από πίκρα για την ήττα και εκείνο των νικητών, οι οποίοι εορτάζουν για τον θρίαμβό τους.»

Οι λέξεις αυτές γράφτηκαν το 1934 από τον μεγάλο Χοσέ Αντόνιο Πρίμο Ντε Ριβέρα.
Υπάρχει κάποιος που θεωρεί ότι η άποψη αυτή δεν μπορεί να ισχύει και σήμερα; Φυσικά και ισχύει, καθώς αυτό το δίπολο είναι πλέον ένα καθεστώς το οποίο έχει ριζώσει στις κοινωνίες. Οι κοινωνίες, ως χωρισμένες σε νικητές και ηττημένους, είναι πολύ πιο διαχειρίσιμες από τις πλειοψηφούσες μειοψηφίες, που στις μέρες μας θέλουν να λέγονται “νομίμως εκλεγμένες κυβερνήσεις όλων των Ελλήνων”. Νομίμως μπορεί να έχουν εκλεχθεί, αλλά το κατά πόσο εκφράζουν τη πλειοψηφία, είναι κάτι άλλο.
Οι συμπολίτες μας λοιπόν, αν και χωρισμένοι σε νικητές και ηττημένους, θα κληθούν σε ένα μήνα περίπου να ψηφίσουν τη νέα τους κυβέρνηση. Θα ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία ώστε τιμωρήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο ψήφισαν για να τιμωρήσουν τη Νέα Δημοκρατία.
Αν το σκεφτεί κάποιος, όλο το πολιτικό μας σύστημα βασίζεται σε αδιέξοδα και διλήμματα. Οι συμπολίτες μας, ας είμαστε ειλικρινείς, φοβούνται την έξοδο από τα αδιέξοδα που τους θέτουν οι πολιτικοί. Φοβούνται να προκαλέσουν τη ρήξη. Αρκούνται στο να καταψηφίζουν την εκάστοτε κυβέρνηση.
Είναι δειλοί οι συμπολίτες μας; Φταίει κάτι άλλο; Μήπως ένα πραγματικό όραμα είναι αυτό που λείπει; Μήπως ο χαμένος κοινωνικός και εθνικός τους εγωισμός; Μήπως αυτά έχουν εξαφανιστεί σκοπίμως από το μεταπολιτευτικό καθεστώς; Οι βαρετές εναλλαγές στην εξουσία, δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα υποπροϊόν της ολοένα και περισσότερο ανεπαρκούς πολιτικής σκέψης των συμπολιτών μας.
Οι εθνικιστές έχουμε τη μεγάλη ευθύνη να αναδείξουμε το κρυμμένο όραμα, να δείξουμε πως πρέπει οι συμπολίτες μας να συμπεριφέρονται ως πολιτικά όντα. Μας πολεμούν πολλοί και εμείς πολεμάμε περισσότερους, δεν είναι εύκολο.
Τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα, έδωσαν στους άλλους το δικαίωμα να πιστεύουν ότι χανόμαστε. Μπορεί τα εκλογικά ποσοστά να έπεσαν κύριοι, οι εθνικιστές είμαστε άπαντες παρόντες.
Ο Εθνικισμός φύσει κινηματικός, δεν μπορεί να εξαφανιστεί λόγω εκλογών.
Εσείς ναι, οι πολιτικοί κρέμεστε από τις κάλπες.
Εμείς είμαστε κάτι άλλο, κάτι που γνωρίζετε αλλά δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε.
Είμαστε εκείνοι που διατηρούμε τη φλόγα αναμμένη.
Είμαστε εκείνοι “οι λίγοι” που θα ξεσηκώσουμε τους πολλούς.
Είμαστε εκείνοι που θα ενώσουμε τους συμπολίτες μας, για να κάνουμε τη χώρα αυτή πάλι όπως της αξίζει.

Τότε δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, παρά μόνο μια ισχυρή Ελλάδα. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΑΛΛΩΣΤΕ.

Μιχάλης Τάντης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *