120217-ragioΠως οι Ισπανοί οπαδοί έδιωξαν παίκτη ομάδος λόγω…. φρονημάτων!

Ο λόγος για τον Ουκρανό παίκτη της Μπέτις, Ζοζούλια.
Οι οπαδοί της Ράγιο Βαγιεκάνο αντέδρασαν με οργή στην απόφαση της διοίκησης να αποκτηθεί ο 27χρονος Ουκρανός επιθετικός Ρομάν Ζοζούλια, ως δανεικός από τη Μπέτις. Και ο λόγος δεν είναι ποδοσφαιρικός αλλά ιδεολογικός… “κατηγορούν τον παίκτη ως  νεοναζί” και τον εκδιώκουν. Τι κι αν ο ίδιος με δηλώσεις του αρνείται αυτούς τους χαρακτηρισμούς, οι οπαδοί συνεχίζουν να τον λοιδορούν. Ο Ζοζούλια απάντησε λέγοντας ότι παρερμηνεύθηκαν κάποιες δηλώσεις του στον Τύπο (πράγμα απίθανο…). Οι οπαδοί της ομάδος όμως δεν ενδιαφέρονται για αυτά που λέει, αλλά για αυτό που είναι. Ο Ζοζούλια έχει δηλώσει τη στήριξή του στους ουκρανούς εθνικιστές της χώρας του και γι αυτό οι αριστεροί οπαδοί της ομάδος τον “κατηγορούν ως νεοναζί”.
Ας διαβάσουμε μερικά πράγματα όμως για τους οπαδούς της εν λόγω ομάδος.
Οι γυναίκες οπαδοί της Ράγιο έχουν στείλει τα δικά τους μηνύματα κατά της απαγόρευσης της έκτρωσης στη χώρα σηκώνοντας, στη διάρκεια αγώνων, πανό τα οποία έγραφαν: «Δικό μας αιδοίο, δική μας απόφαση».
Οι κάτοικοι της περιοχής Βαγιέκας είναι υπερήφανοι για αυτή την εναλλακτική ποδοσφαιρική, και όχι μόνο, κουλτούρα της ομάδας. Το «Τερέσα Ριβέρο», η έδρα της Ράγιο, δεν έχει καμία σχέση με το «Σαντιάγο Μπερναμπέου« και το «Βιθέντε Καλδερόν». Ωστόσο, αυτοί οι λίγοι σε σχέση με τους πολλούς της Ρεάλ και της Ατλέτικο, οπαδοί της Βαγιεκάνο φωνάζουν στις κερκίδες συνθήματα κατά του ρατσισμού,  τραγουδούν τον ύμνο της Διεθνούς…060217-oukranos
«Αγαπώ την Ράγιο, σιχαίνομαι τον ρατσισμό» είναι ένα από τα συνθήματα που είναι γραμμένα έξω από το προπονητικό κέντρο της ομάδας.

Τι κι αν με τις πρώτες του δηλώσεις ο παίκτης εξήγησε τα πάντα:
“«Δεν εμπλέκομαι σε παραστρατιωτικές και νεοναζιστικές οργανώσεις. Απλά βοηθώ τον ουκρανικό στρατό, ο οποίος προστατεύει την πατρίδα μου και τα παιδιά που υποφέρουν από τον πόλεμο. Η Ουκρανία ζει πολύ δύσκολους καιρούς. Είμαι περήφανος που ανήκω στη Ράγιο Βαγιεκάνο. Η άφιξή μου στην Ισπανία συνοδεύτηκε από μια παρανόηση εκ μέρους ενός δημοσιογράφου, ο οποίος δεν γνωρίζει τίποτα από όσα συμβαίνουν στην χώρα μου. Όταν έφτασα στη Σεβίλλη για τη Μπέτις φορούσα μια μπλούζα με το έμβλημα της Ουκρανίας και ποιήματα του Τάρας Σεφτσένκο, έργα του οποίου διδάσκονται σε όλα τα σχολεία της τ. Σοβιετικής Ένωσης. Ο δημοσιογράφος έγραψε ότι φορούσα μπλούζα νεοναζιστικής παραστρατιωτικής οργάνωσης» ήταν τα λόγια του Ζοζούλια λίγη ώρα μετά την μετακίνησή του στη Βαγιεκάνο.”

Οι αριστεριστές οπαδοί της Βαγιεκάνο ήταν ανυποχώρητοι.
Είναι γνωστοί για τη συμμετοχή τους σε “αντιφασιστικούς αγώνες” , καλλιεργώντας μάλιστα μεγάλες κόντρες με αντίστοιχα γκρουπ οπαδών στα οποία κυριαρχούν ακροδεξιοί οπαδοί.

Προσπάθησε μέχρι την ύστατη στιγμή να μπλοκάρει την απόκτηση του 27χρονου επιθετικού. Με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσίαζαν τις φωτογραφίες στις οποίες ο Ζοζούλια πόζαρε κρατώντας όπλο ή δίπλα στην εικόνα του Στεπάν Μπαντέρα, αντικομμουνιστή και θεωρητικού του ουκρανικού εθνικισμού.

Ένας από τους ύμνους τους είναι:

Είμαστε οι πιο αναρχικοί οπαδοί, οι πιο μεθυσμένοι και οι πιο αντιφασίστες, Ράγιο μας επαναστατική, (λέμε) σε όλους τους φασίστες: ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ!

Αποτέλεσμα: μόλις 15 ώρες έμεινε στη Ράγιο Βαγιεκάνο ο Ρομάν Ζοζούλια, καθώς οι οπαδοί της ομάδας κατάφεραν να.,.. ακυρώσουν τη μεταγραφή του!

Κατά τα άλλα, η πολιτική δεν έχει χώρο στο ποδόσφαιρο…. Μάλλον αυτή η ρήση εφαρμόζεται σε όλους τους άλλους πλην των αριστεροκομμουνιστών που μας την επιβάλλουν κιόλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *