190617-oukraniaΤον Απρίλιο, υπό την αιγίδα του πανευρωπαϊκού κινήματος Reconquista, στο Κίεβο, πραγματοποιήθηκε η πρώτη πανευρωπαϊκή διάσκεψη, όπου συναντήθηκαν Εθνικιστές, από όλη την Ευρώπη, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Σουηδία, την Ελβετία, τη Γερμανία, Ουκρανία, Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία, Πολωνία, Λευκορωσία, καθώς και τη Ρωσία.

Ένα τέτοιο συνέδριο ήταν φυσικά πολυαναμενόμενο, αν όχι καθυστερημένο. Πριν από όλα, ήταν μια υλοποίηση της συνεχιζόμενης συνεργασίας μεταξύ της δυτικής και ανατολικής Ευρώπης, από πατριώτες που έχουν παρόμοια προβλήματα.

Αναμφίβολα, δεν ήταν η πρώτη εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης. Το πρώτο κύμα ήταν εμπνευσμένο από το ξέσπασμα της επανάστασης του 2013/14 στο Κίεβο και την επακόλουθη προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσική Ομοσπονδία και τον πόλεμο στο Donbas με το Κρεμλίνο, η οποία έγινε αντιληπτή από τους ξένους εθελοντές ως μια επίθεση στον ευρωπαϊκό πολιτισμό από την Ανατολή και ανέστησε την παράδοση της αντικομμουνιστικής αντίστασης. Οι Ευρωπαίοι, πήραν τα όπλα για να σταθούν πλάι-πλάι με τους Ουκρανούς ενάντια στους νεο-Σοβιετικούς κατακτητές. Ήταν η δεύτερη διάσκεψη. Στις 17 Δεκεμβρίου 2016, την παραμονή της μεγαλύτερης και πιο σκοτεινής νύχτας του χρόνου, στο Κίεβο, πραγματοποιήθηκε μια αξιοσημείωτη πολιτιστική εκδήλωση. Αποτελούνταν από δύο μέρη: Ανοικτή συζήτηση και ομιλίες για τον πολιτισμό και την πολιτική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *