Στις 17 Αυγούστου 1987, μετά από 46 χρόνια εγκλεισμού, η ζωή του τελευταίου κρατούμενου στην φυλακή Βερολίνου-Σπαντάου ελεγχόμενη από τις 4 δυνάμεις κατοχής, ήρθε στο τέλος της υπό μυστηριώδεις συνθήκες.

Την ίδια ακριβώς ημέρα, διαδόθηκε η είδηση ότι ο 93χρονος Ρούντολφ Ες διέπραξε αυτοκτονία τις μεσημεριανές ώρες. Εντός των ερχόμενων ημερών, οι διοικητές των 4 δυνάμεων κατοχής της φυλακής παρουσίασαν ο καθένας τους και από μία διαφορετική εκδοχή των γεγονότων. Κάθε μια από αυτές τις εκδοχές απλώς διεύρυνε τις αμφιβολίες και την καχυποψία περί αυτοκτονίας. Ταυτόχρονα, η οικογένεια του αποθανόντος με την βοήθεια πολλών ακόμα φίλων προσπάθησαν να ξεδιαλύνουν το σκοτεινό τέλος του γερασμένου τελευταίου κρατούμενου της φυλακής Σπαντάου.

Μέχρι και σήμερα, το τέλος του Ρούντολφ Ες αδιαμφισβήτητα δεν έχει διαλευκανθεί. Ένας από τους βασικούς λόγους είναι το σφράγισμα από τους Βρετανούς των πολύτιμων αρχείων της έρευνας χωρίς τα οποία η υπόθεση της δολοφονίας και όχι της αυτοκτονίας θα παραμένει για πάντα ανοιχτή.

Φέτος που συμπληρώνονται 30 χρόνια από τον θάνατο του τελευταίου κρατούμενου η περίοδος σφράγισης των αρχείων τελειώνει δίνοντας την δυνατότητα της περαιτέρω έρευνας για στοιχεία που θα μας οδηγήσουν στο τελικό συμπέρασμα της εξιχνίασης αλλά και το τέλος της συστηματικής προπαγάνδας για την περιβόητη υπόθεση. Το ενδιαφέρον από τις ομοσπονδιακές αρχές ήταν πού φτωχό έως και πριν λίγο καιρό, 30 ολόκληρα χρόνια μετά τον θάνατό του, 72 χρόνια μετά το τέλος το πολέμου και 76 χρόνια μετά την ηρωική του πτήση στην Αγγλία κάποιοι θα προτιμούσαν να ξεχαστεί η υπόθεση μια για πάντα. Ολίγον αδέξιο για μια δημοκρατική κατά τα άλλα χώρα με ίσα δικαιώματα για όλους τους πολίτες της. Ανεξάρτητα από την επίπτωση των πράξεων του ανδρός στην Ιστορία, το κράτος πρέπει να κάνει το χρέος του απέναντι στην αλήθεια.

Γι’ αυτό τον λόγο, στις 19 Αυγούστου 2017, θέλουμε να εκδηλώσουμε δημόσια την εναντίωση μας για την παράνομη σφράγιση των αρχείων της υπόθεσης. Τέλος στα 30 χρόνια προπαγάνδας και ψευδών στοιχείων, ως εδώ!

Σύνθημα μας: Ο φόνος δεν εξαλείφεται- Αποδεσμεύστε τα Αρχεία- Δικαίωση όχι Εκδίκηση!

πηγή: www.mord-verjaehrt-nicht.info

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *