Η αστυνομία στο Βερολίνο προχώρησε στη σύλληψη ατόμων μελών μιας εθνικιστικής οργάνωσης, που αυτοαποκαλούνται «Εθνικοσοσιαλιστές Ιππότες της Κου Κλουξ Κλαν Γερμανίας».

Η σταδιακή αλλά σταθερή άνοδος του εθνικισμού στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, κατέληξε στην αναβίωση της Κου Κλουξ Κλαν στη Γερμανία, για τη δράση της οποίας γίνονται αναφορές εδώ και τρία χρόνια. Τον Οκτώβριο του 2016, η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung σημειώνει σε δημοσίευμά της ότι, η κυβέρνηση εκτιμά πως υπάρχουν τέσσερις ενεργές ομάδες ΚΚΚ στη χώρα. Πριν από αυτό, τον Μάιο του ίδιου έτους, η Αντιτρομοκρατική έλαβε αναφορές για «καιόμενους σταυρούς» τραγουδώντας «αντικαθεστωτικά τραγούδια».

Ωστόσο, η Κου Κλουξ Κλαν δεν εμφανίστηκε ξαφνικά στη Γερμανία τον 21ο αιώνα. Για πρώτη φορά έκανε την εμφάνισή της τη δεκαετία του 1920 και έκτοτε είναι άλλες φορές ενεργή και άλλοτε ανενεργή. Έχει γίνει γνωστό από την αμερικανική ΚΚΚ ότι, μέλη της έχουν ταξιδέψει σε αυτές τις δεκαετίες στη Γερμανία, προκειμένου να συμμετάσχουν με τα μέλη της γερμανικής ΚΚΚ σε ιεροτελεστίες. Κατά τη γερμανική κυβέρνηση, το παρακλάδι της ΚΚΚ στη χώρα αριθμεί πολύ λίγα μέλη, σε σύγκριση με την υπόλοιοπο εθνικιστικό χώρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *