Ο πρώην αμυντικός ποδοσφαιριστής του Ερυθρού Αστέρα και της ΑΕΚ Όγκνιεν Βράνιες, αποκλείστηκε ακόμη μία φορά από την συμμετοχή του στην εθνική ομάδα της Βοσνίας. Ο τεχνικός μάλιστα της ομάδας Ρόμπερτ Προσινέτσκι δήλωσε ότι, ο Βράνιες δεν θα ξανακληθεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Ο λόγος; Αγαπάει την πατρίδα του, είναι υπερήφανος που είναι Σέρβος! Αφορμή για την αποπομπή του στάθηκαν κάποια τατουάζ του.

Το καλοκαίρι του 2015 είχε «χτυπήσει» στο αριστερό μπράτσο του τον χάρτη της Σερβίας. Σε αυτόν συμπεριλαμβάνονταν και τα αιματοβαμμένα εδάφη. Τα εδάφη στα οποία έγιναν γενοκτονίες σε βάρος των Σέρβων της Βοσνίας στην διάρκεια του εμφυλίου πολέμου. Μετά τις αντιδράσεις ο Βράνιες καλύπτει τον χάρτη με ένα άλλο τατουάζ. Ένα μεγάλο ρολόι με ρωμαϊκούς αριθμούς. Το θέμα ξεχάστηκε, αλλά πριν από μερικούς μήνες ο Βράνιες «χτύπησε» άλλο ένα τατουάζ, αυτήν την φορά στο δεξί μπράτσο του.

Αυτό απεικονίζει τον Σέρβο ιερέα Μομτσίλο Τζούγιτς που συμπολέμησε, για κάποιους υπήρξε ηγέτης τους, με του Σέρβους Τσέτνικς κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τότε γνώρισε την απόλυτη κατακραυγή από τους Βόσνιους. Αρχικά αποκλείστηκε σιωπηρά από την συμμετοχή του στην εθνική ομάδα της Βοσνίας και τώρα με επίσημη απόφαση αποκλείεται δια παντός. Τελικά είναι πολύ δύσκολο ακόμη και αν δεν είσαι πολιτικός να αγαπάς την πατρίδα σου και να κάνεις καριέρα αν δεν συμβαδίζεις με τις «πολιτικώς ορθές» απόψεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *