Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις Βρυξέλλες, η εκδήλωση ριζοσπαστικών εθνικιστικών κομμάτων της Ευρώπης. Πολλοί νεαροί και όχι μόνο, συναγωνιστές, από Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία ήρθαν να ακούσουν και να συζητήσουν για τα καυτά και αληθινά προβλήματα της Ευρώπης και το μέλλον της. Σε μια αίθουσα στο κέντρο των Βρυξελλών, πολύ κοντά στην ιστορική Grand Place, οι Ευρωπαίοι συναγωνιστές μπόρεσαν να γνωριστούν και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες.

Την εκδήλωση άνοιξε η Casa Pound, όπου και ανέλυσε το έργο της στην Ιταλία, τα προβλήματα αλλά και τον τρόπο που λειτουργεί. Ένα κίνημα που θαυμάζουν οι Ευρωπαίοι εθνικιστές για τις πρωτοποριακές ιδέες του, για τις εκδηλώσεις του για την πολιτική του αλλά και τον μοναδικό τρόπο που έχει να πλησιάζει και να κερδίζει την νεολαία.

Ο Ιταλός συναγωνιστής στάθηκε στο πρόβλημα της ΕΕ και το ότι πλέον τα έθνη πρέπει να αποτινάξουν αυτόν τον ζυγό που καταστρέφει τα πάντα. Η θέση τους είναι καθαρή και είναι ένα ξεκάθαρο, έξω από την ΕΕ τώρα.
Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και ο Γάλλος συναγωνιστής της οργάνωσης Bastion Sociale. Μια οργάνωση που αυτόν τον καιρό βρίσκεται στο στόχο του καθεστώτος, αφού ο Μακρόν, έχει διομολογήσει την απαγόρευσή του σαν κίνημα. Όλα αυτά σε μια Γαλλία που έχει ήδη αλωθεί από εκατομμύρια μετανάστες και το Ισλάμ τείνει να γίνει η κυρίαρχη δύναμη.
Φυσικά προστίθενται και τα οικονομικά προβλήματα που έχουν αρχίσει να γίνονται έντονα, με αποτέλεσμα τις μεγάλες και σκληρές κινητοποιήσεις των Κίτρινων γιλέκων.
Την σκυτάλη πήραν οι Γερμανοί του κινήματος III Weg, ένα κίνημα δραστήριο, δυναμικό που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα αφού στην Γερμανία οι νόμοι ενάντια σε κάθε τι εθνικιστικό είναι παραπάνω από σκληροί σε όλα τα επίπεδα. Οι συναγωνιστές εκεί, καθημερινά αντιμετωπίζουν το μίσος της δυνατής αριστεράς αφού κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα, αλλά και το καθεστώς που χτυπά συνεχώς δικαστικά τους συναγωνιστές.Με τον κλασικό γερμανικό τρόπο, ακούσαμε το πρόγραμμά του και την προσπάθειά τους να κατέβουν στις ερχόμενες ευρωεκλογές, με το σύνθημα για μια Ευρώπη των Εθνών.

Έκλεισε η εκδήλωση με μια σύντομη παρέμβασή του Έλληνα Κωνσταντίνου Μποβιάτσου δίνοντας το στίγμα για το τι συμβαίνει μέσα στο μάτι του κακού, το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Μετά το πέρας αυτής της απλής και όμορφης εκδήλωσης, συζητήσαμε μεταξύ μας για κάθε θέμα που μας απασχολεί. Και εδώ είναι πράγματι το εντυπωσιακό. Να βλέπεις και να ακούς νεαρούς, από μέρη της Ευρώπης, να εκφράζουν τους προβληματισμούς τους με τον δικό τους τρόπο, όπως είναι και το φυσικό. Να ανταλλάσσεις απόψεις και στο τέλος να καταλαβαίνεις ότι το κοινό πρόβλημα είναι ένα… η Ευρωπαϊκή Ένωση και με ποιον τρόπο θα την καταστρέψουμε για να σώσουμε τα έθνη μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *