Στη διάρκεια του πολιτικού συνεδρίου του ιταλικού εθνικιστικού κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας» (FDI) την περασμένη εβδομάδα, η ηγέτις του Τζόρτζια Μελόνι περιέγραψε την πλατφόρμα του κόμματος ως επαναστατική. Υποσχέθηκε να «αλλάξει τα πάντα στην Ευρώπη» και να μετακινήσει την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα στη Ρώμη. Το κόμμα της προετοιμάζεται πυρετωδώς για τις ευρωεκλογές, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι θα ξεπεράσει το 6%, ενώ πρώτο έρχεται το κόμμα της Λέγκας που ξεπερνά το 33%. Στις αρχές του μήνα η Μελόνι ανακοίνωσε μέσω Facebook έναν εκ των υποψηφίων της λίστας της, τον Κάιο Τζούλιο Τσέζαρε Μουσολίνι, δισέγγονο του Μπενίτο Μουσολίνι. Πρώην αξιωματικός του Ναυτικού, ο 50χρονος Κάιο Μουσολίνι είναι εγγονός του Βιτόριο, του δεύτερου από τα πέντε αναγνωρισμένα παιδιά του Μπενίτο Μουσολίνι. Το σύνθημά του στις προεκλογικές του αφίσες είναι το τρίπτυχο: «Η ιστορία, το μέλλον, η Ιταλία» και η υποψηφιότητά του έρχεται σε μια εποχή που το όνομα Μουσολίνι δεν είναι πλέον δαιμονοποιημένο όπως πριν από μερικά χρόνια.

Προσφάτως ο Ματέο Σαλβίνι ανακοίνωσε μια συμμαχία με άλλα αδελφά ευρωπαϊκά κόμματα, ενώ δεν συμμετείχε στους εορτασμούς της Ημέρας της Απελευθέρωσης για να τιμήσει την πτώση του καθεστώτος του Μπενίτο Μουσολίνι.

Η Forza Italia του Σίβλιο Μπερλουσκόνι σκέφτεται να συμπεριλάβει και πάλι στις λίστες της την Αλεσάντρα Μουσολίνι, εγγονή του Ντούτσε και εν ενεργεία ευρωβουλευτή. Τον Μάρτιο ο πρόεδρος της Ευρωβουλής και ένα από τα μετριοπαθή πρόσωπα της Forza Italia Αντόνιο Ταγιάνι είπε σε συνέντευξή του στο Radio 24 ότι ο Μουσολίνι «προτού κηρύξει πόλεμο εναντίον όλου του κόσμου μιμούμενος τον Χίτλερ και προτού θεσπίσει τους ρατσιστικούς νόμους, έκανε μερικά θετικά πράγματα, έφτιαξε υποδομές στη χώρα μας, έφτιαξε δρόμους, γέφυρες, κτίρια…».
Οπαδοί της Λάτσιο τίμησαν τον Μουσολίνι, πριν τον επαναληπτικό ημιτελικό κυπέλλου με τη Μίλαν. Συγκεντρώθηκαν στην Piazzale Loreto. Μαζί τους ήταν και ορισμένοι οπαδοί της Ίντερ. «Τιμή τον Μπενίτο Μουσολίνι», έγραφε το μεγάλο πανό που κρατούσαν οι οπαδοί, στο σημείο που κρεμάστηκε ο Μουσολίνι. Το πανό έφερε την υπογραφή των Irreducibles, μιας ομάδας ακροδεξιών οπαδών της Λάτσιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *