O Paolo Borchia είναι υποψήφιος για την ευρωβουλή, με την Λέγκα του Βορρά και κατάγεται από την Βερόνα. Πρόκειται για έναν νέο παιδί με εμπειρία 10 ετών στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, είναι υπεύθυνος τελευταία του τομέα των εξωτερικών υποθέσεων του κόμματός του και διετέλεσε για μία περίοδο και βοηθός του νυν υπουργού Λορέντζο Φοντάνα, όταν ήταν ευρωβουλευτής.

Με τον Πάολο, που συνεργαστήκαμε πολλές φορές στην ευρωβουλή και σε ψηφίσματα και σε τροπολογίες, βρεθήκαμε στην πόλη του, την Βερόνα, αυτές τις μέρες, που πραγματοποιεί την προεκλογική του εκστρατεία.

Είναι φανατικός οπαδός της ποδοσφαιρικής ιστορικής ομάδας Hellas Verona και μιλήσαμε ακριβώς έξω από το γήπεδό της, πριν από έναν αγώνα του πρωταθλήματος. Με το Πάολο, μας ενώνει και αυτό. Έτσι είχα την ευκαιρία να συζητήσουμε για πολλά όσον αφορά τα προβλήματα της Ιταλίας, με τα μάτια ενός νεαρού παιδιού που θέλει να εκπροσωπήσει την πατρίδα του μέσα στην φωλιά του τέρατος που λέγεται ΕΕ.

Πολλές κοινές οι θέσεις του καθώς τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ιταλία, είναι κοινά με αυτά που αντιμετωπίζουμε και στην Ελλάδα, αφού ο ευρωπαϊκός νότος αποτελεί τον κύριο στόχο των τοκογλύφων των Βρυξελών.

Όπως λέει και ο ίδιος, είναι τιμή του που κατεβαίνει σε μια τέτοια εκλογική αναμέτρηση, νέος σε ηλικία και χωρίς να είναι γνωστός ανάμεσα σε πολιτικές οικογένειες που μονοπωλούν αυτές τις θέσεις. Έτσι ο αγώνας του είναι ακόμη πιο δύσκολος αλλά ίσως πιο τίμιος και αγνός. Οι θέσεις του λίγο πολύ κοινές με τον οποιονδήποτε εθνικιστή Ευρωπαίο, αφού όλοι πλέον έχουμε ένα κοινό όραμα. Να αλλάξουμε αυτήν την Ευρώπη και να την ξαναφέρουμε στις ρίζες της. Τις ρίζες της παράδοσης, της ιστορίας, της καταγωγής και του πολιτισμού. Όλα αυτά θα γίνουν, εξηγεί ο Πάολο, μόνο όταν η Ευρώπη θα ελευθερωθεί από τα δεσμά των τοκογλύφων και γίνουν τα κράτη πάλι κυρίαρχα. Φυσικά η μετανάστευση πρέπει να σταματήσει και να επαναπατριστούν όλοι όσοι δεν έχουν θέση σε αυτήν την ήπειρο. Η Ευρώπη είναι χριστιανική και έτσι πρέπει να παραμείνει.

Για την πατρίδα του έχει να πει πολλά. Η περιοχή του, το Βένετο, ήταν μια από τις πιο πλούσιες περιοχές της Ευρώπης αλλά η πολιτική της ΕΕ έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, αφού η ραχοκοκαλιά της οικονομίας της περιοχής αυτής ήταν οι χιλιάδες οικογενειακές επιχειρήσεις οι οποίες έκλεισαν.

Οι υπέρογκοι τόκοι των τραπεζών, οι ανεξέλεγκτες εισαγωγές προϊόντων (που παρήγαγαν οι ίδιοι οι Ιταλοί και σε καταπληκτική ποιότητα), από χώρες της Ασίας και Αφρικής, δημιούργησαν όλα αυτά τα προβλήματα.

Οι μετανάστες παράνομοι και μη, έχουν καταστρέψει την κοινωνική ισορροπία της χώρας με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθημερινά τεράστια προβλήματα σε όλους τους τομείς. Όλα αυτά λοιπόν πιστεύει ότι θα  λυθούν στις 26 Μαΐου, με μια Λέγκα ισχυρή στο ευρωκοινοβούλιο και μαζί με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους συμμάχους. Γνωρίζει βέβαιά ότι ο πόλεμος της ΕΕ ενάντια στην ομάδα των αντιευρωπαϊστών, δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, οπότε πρέπει να ετοιμαστούν και για αυτό το γεγονός.

Εγώ από την μεριά μου ευχήθηκα στον Πάολο καλή επιτυχία και θα επικοινωνήσουμε όταν θα είναι πλέον ευρωβουλευτής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *