Σε συνέδριο που διεξήχθη στη Γαλλία το περασμένο Σαββατοκύριακο, η πρώην βουλευτής του Rassemblement National (RN), Marion Maréchal, κάλεσε τους Γάλλους να αντισταθούν στη «Μεγάλη Αντικατάσταση».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η Maréchal είπε στους υποστηρικτές της ότι οι μαζικές δημογραφικές αλλαγές που πραγματοποιούνται σήμερα στη Γαλλία και την Ευρώπη, που συχνά αναφέρονται ως «η μεγάλη αντικατάσταση», είναι ένα κρίσιμο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσει η δεξιά στη Γαλλία.
«Η πρώτη μείζων πρόκληση, η πιο ζωτική, είναι η Μεγάλη Αντικατάσταση. Αυτή η δημογραφική αντίστροφη μέτρηση, η οποία μας κάνει ήδη να συνειδητοποιήσουμε τη πιθανότητα να γίνουμε μειονότητα στη γη των προγόνων μας» δήλωσε η Maréchal,. Η πρώην βουλευτής πρόσθεσε στη συνέχεια ότι αν η Μεγάλη Αντικατάσταση συνεχιστεί, θα δημιουργήσει μια «πολυπολιτισμική κοινωνία διασπασμένη και βίαιη».

Η θεωρία του Camus
Την ιδέα μιας Μεγάλης Αντικατάστασης, κατά την οποία η μαζική μετανάστευση και η «μετεγκατάσταση-αντικατάσταση» μπορεί να οδηγήσει μόνο σε κοινωνικές και πολιτικές αναταραχές, προτάθηκε για πρώτη φορά από τον γνωστό Γάλλο συγγραφέα Renaud Camus.
Για τον Camus, η Μεγάλη Αντικατάσταση προέρχεται κυρίως από την πεποίθηση των ελίτ ότι η εναλλαξιμότητα των πάντων μπορεί να εφαρμοστεί και στον άνθρωπο. Στο παρελθόν, ο Camus έχει γράψει ότι τα ανθρώπινα όντα γίνονται «ένα προϊόν, ένας παραγωγός, και ένας καταναλωτής μονομιάς, ένα πράγμα, ένας αριθμός, όχι ένας άνθρωπος».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η Maréchal προέτρεψε επίσης το πλήθος να παραμερίσει τις ασήμαντες διαφορές, να ενωθεί ως ενιαία ενωμένη Γαλλική δεξιά, και να «σπάσει τα χθεσινά κομματικά φράγματα».
Παρά το γεγονός ότι δεν έχει θέσει τον εαυτό της στον κατάλογο δυνητικών υποψηφίων του κόμματος για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2022, η Maréchal δήλωσε: «αύριο, και είμαι βαθύτατα πεπεισμένη γι’ αυτό, θα είμαστε στην εξουσία! Μετά από 40 χρόνια μαζικής μετανάστευσης, ισλαμικά λόμπυ, και πολιτική ορθότητα, η Γαλλία βρίσκεται στη διαδικασία να μετατραπεί από τη μεγαλύτερη κόρη της καθολικής εκκλησίας στη μικρή ανιψιά του Ισλάμ. Τρομοκρατία είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Δεν είναι αυτή η Γαλλία για την οποία πολέμησαν οι παππούδες μας» ανέφερε.
Η ομιλία της Maréchal αποτελεί μια επιστροφή για αυτήν στο πλαίσιο της γαλλικής πολιτικής. Το 2017, παραιτήθηκε από βουλευτής για να σχηματίσει το Ινστιτούτο Κοινωνικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (ISSEP) στη Λυών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *