Σε μόλις τέσσερα χρόνια, η Σουηδία έχει δει τον αριθμό των σεξουαλικών εγκλημάτων να τριπλασιάζονται. Παρά την ανησυχητική αυτή τάση, ο καθεστωτικός τύπος στη χώρα χαιρέτισε τη μικρή μείωση των σεξουαλικών επιθέσεων από 2017 σε 2018 ως θετική εξέλιξη, αγνοώντας τη μαζική αύξηση των σεξουαλικών εγκλημάτων τη τελευταία τετραετία.
Τα αριθμητικά στοιχεία προέρχονται από την ετήσια έκθεση εγκλημάτων από το Σουηδικό Εθνικό Συμβούλιο για την πρόληψη του εγκλήματος (Brå).

Η έκθεση αποκάλυψε ότι 6% του σουηδικού πληθυσμού είχε καταγγείλει ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση το 2018, σε σύγκριση με 6,4% το 2017. Φυσικά, τα αριστερά μέσα της παγκοσμιοποίησης στη Σουηδία πανηγύρισαν την ελαφρά αυτή μείωση ως μέγιστο επίτευγμα. Ωστόσο, απέτυχαν εσκεμμένα να αναδείξουν όλη την ιστορία στη πραγματική της διάσταση.
Κάποιος πρέπει να κοιτάξει λίγο πιο πίσω για να δει ότι τα σεξουαλικά εγκλήματα πολλαπλασιάζονται δραματικά τα τελευταία χρόνια. Για παράδειγμα, το 2014, μόλις το 2% του σουηδικού πληθυσμού είχε αναφέρει ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μαθηματικός για να συνειδητοποιήσει ότι σε ένα τετραετές χρονικό διάστημα, τα σεξουαλικά εγκλήματα στη Σουηδία έχουν αυξηθεί εις τριπλούν – μια εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη που θα πρέπει να είναι αιτία ανησυχίας.

Ο Joakim Lamotte, Σουηδός δημοσιογράφος, είναι μία από τις λίγες φωνές που έχουν καταγγείλει τον καθεστωτικό τύπο της χώρας για την χυδαία και ανέντιμη αφήγηση που προσπαθούν να περάσουν στο κόσμο. Σε απάντηση στην αριστερή διαστρέβλωση των γεγονότων, ο Joakim Lamotte έγραψε στο Twitter: «σύμφωνα με την έκθεση αυτή, όλα τα εγκλήματα εκτός από τα σεξουαλικά εγκλήματα έχουν αυξηθεί σημαντικά. Όσον αφορά τα σεξουαλικά εγκλήματα, έχουμε δει μια πραγματική χιονοστιβάδα από το 2014 και θα ήταν παράλογο αν ο αριθμός αυτός συνέχιζε να αυξάνεται για πάντα. Τώρα, το ποσοστό των σεξουαλικών εγκλημάτων είναι 6 τοις εκατό. Το 2014 ήταν 2%. Σε τέσσερα χρόνια, τα σεξουαλικά εγκλήματα στη Σουηδία τριπλασιάστηκαν, γεγονός που αποτελεί καταστροφή.

Μια πιο κατάλληλη επικεφαλίδα θα ήταν: Η νέα έκθεση δείχνει ότι το έγκλημα και η ανασφάλεια στη Σουηδία έχουν φθάσει σε νέα υψηλά επίπεδα».
Πέρυσι, περίπου 22.500 σεξουαλικά εγκλήματα αναφέρθηκαν στη Σουηδία, 7.960 εκ των οποίων χαρακτηρίστηκαν ως βιασμός. Ο σουηδικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός SVT ανέφερε πέρυσι ότι το 58% των καταδικασμένων βιαστών στη Σουηδία γεννήθηκαν εκτός Ευρώπης. Η νέα έκθεση αποκάλυψε επίσης ότι όλοι οι τύποι εγκλημάτων αυξάνονται σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ το 26,4% του πληθυσμού δήλωσε ότι υπήρξε θύμα εγκληματικής πράξης το 2018.

Στοιχεία από μια άλλη νέα έρευνα στη Σουηδία αποκάλυψαν ότι σχεδόν μία στις τέσσερις γυναίκες φοβάται να βγει από το σπίτι της τη νύχτα από το φόβο ότι θα δεχθεί επίθεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *