Ο ΔΙΩΝ είναι ένα μυθιστόρημα ηρωικής φαντασίας που μας μεταφέρει σε εποχές και τόπους ονειρικούς που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε φανταστεί στην εφηβική μας ηλικία και, γιατί όχι, και αργότερα.
Ο Ήρωας του μυθιστορήματος, ο Δίωνας, από πολύ μικρή ηλικία αντιλαμβάνεται το ότι προορίζεται από τους Θεούς και την Μοίρα για κάτι μεγάλο. Για να απαλλάξει τους συμπατριώτες του από την τυραννία των αρχόντων τους. Αυτό θα πράξει μη λογαριάζοντας τους κινδύνους, ακόμη και για την ίδια του την ζωή, και τελικά νικά.
Η συγγραφέας, παρά το νεαρό της ηλικίας της, μέσα από τις σελίδες του πρώτου της βιβλίου, εκτός από ένα ευχάριστο ανάγνωσμα, μας δείχνει και κάποιες συντεταγμένες, αιώνιες και αναλλοίωτες μέσα στον χρόνο, επάνω στις οποίες πρέπει να βαδίσουμε και εμείς. Συντεταγμένες τις οποίες σήμερα εάν δεν τις έχουμε ξεχάσει σίγουρα, πολλοί από εμάς, τις έχουμε παραγκωνίσει.

Συντεταγμένες όπως το αίσθημα Τιμής και Αυτοθυσίας για το συνολικό καλό της Πολιτείας, πρέπει να αποτελέσουν και πάλι την προτεραιότητα των σύγχρονων ανθρώπων και πρωτίστως των Ελλήνων.
Οι πράξεις του Διωνος ας μας οδηγήσουν στο να σκεφτούμε και να προσδιορίσουμε εκ νέου τις ευθύνες που έχουμε απέναντι στους Προγόνους μας αλλά και την Πατρίδα μας. Καλή ανάγνωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *