01-editorial
Ένα νέο περιοδικό σε με μια δύσκολη εποχή για τον Τύπο, αλλά και για τα ελληνικά οικονομικά δεδομένα ευρύτερα, είναι ένα εγχείρημα  με ποσοστά διακινδύνευσης, αν μη τι άλλο.
Ωστόσο, η πρωτοβουλία αυτή κρίθηκε αναγκαία, με πολιτικά κριτήρια. Έτσι, πρώτιστος σκοπός στάθηκε η ανάγκη για την ανάπτυξη σημείων αναφοράς ανάμεσα στους Έλληνες Εθνικιστές και Πατριώτες. Ένα σημείο αναφοράς, αποτελεί μια εστία πνευματικής ελευθερίας. Ένα εθνικιστικό περιοδικό, είναι ένας πνευματικός σύντροφος.
Περαιτέρω, η δημιουργία αυτού του περιοδικού, ήλθε μέσα από την διαδικασία μιας συλλογικής δραστηριοποίησης πολλών χρόνων κι έτσι το «περιβάλλον» της Ανάκτησης είχε ήδη επωαστεί με υγιή τρόπο.
Ανάκτηση σημαίνει θέση και πολεμική. Σημαίνει πρωτοβουλία και δράση. Σημαίνει να επιστρέφεις στον παλιό σου τόπο, σε ό,τι σε έκανε αυτό που είσαι, σημαίνει να βρίσκεις τον εαυτό σου, να διεκδικείς εκείνο που σου στέρησαν, να είσαι «φυτευτής και διαφεντευτής» -όπως λέει ο Παλαμάς- σε εκείνο που κληρονόμησες.  Και σήμερα, όπου τα πάντα καταπίνει ο σχετικισμός, όπου όλα τα σταθερά σημεία παρασύρονται, σήμερα που ό, τι στάθηκε υψηλά αποκαθηλώνεται, η Ανάκτηση, η συντεταγμένη επιστροφή στην κοινή μας Παράδοση και το μπόλιασμα με αυτήν του παρόντος, είναι μία επιταγή που αγγίζει την ζωή μας και θα κρίνει μέλλον μας.
Προτεραιότητα στην θεματολογία του περιοδικού θα έχει η Ελληνική και Ευρωπαϊκή Παράδοση, με την εποικοδομητική αποτίμηση πρωτότυπων πτυχών τους, και ταυτόχρονα η ρεαλιστική παρέμβαση στην πορεία του Εθνικιστικού Κινήματος και των Πατριωτικών Ιδεών.
Σε αυτό το πρώτο τεύχος λοιπόν, παρακολουθούμε υπό νέο πρίσμα την πορεία του Έθνους προς το Έπος του ’40. Ανακαλύπτουμε ξεχασμένες μορφές όπως ο Νικόλαος Μουσχουντής και ο Νικόλαος Δραγούμης. Αναλύουμε την κρίση στην Ουκρανία με την επιτόπια γνωριμία του εθνικιστικού κινήματος AZOV και μεταφερόμαστε στις ιδιαίτερες κοινότητες των λευκών της Νότιας Αφρικής. Επίσης, το τεύχος αυτό περιλαμβάνει σελίδες από την Ιστορία του Ελληνικού Εθνικιστικού Κινήματος, δοκίμια για Ιδέες και Δράση  από σύγχρονους και παλαιότερους Εθνικιστες και πολλά ακόμη θέματα.

Φιλοδοξούμε η Ανάκτηση να καταστεί ένα  εφόδιο στον κοινό πολιτικό αγώνα όλων των Πατριωτών και Εθνικιστών!

Άγγελος Δημητρίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *