020717-anaktisi4Ζητείστε το περιοδικό σε όλα τα περίπτερα και τα σημεία πωλήσεως τύπου σε Αθήνα και Πειραιά

Οι Ιδέες είναι ένας οικείος πνευματικό τόπος, είναι ένα υπαρκτικό απάγκιο όπου μπορεί κανείς να καταφεύγει για να ενδυναμώνει τις αντιστάσεις του. Όταν αυτές οι ιδέες μοιράζονται, δύνανται να συστήσουν κοινότητες που θα τις προάγουν και θα τις διαιωνίζουν. Η Πίστη στην ελληνικότητα και τον εθνικισμό είναι ο κοινός τόπος που συνδέει όλους όσους ασχολούνται και αγαπούν αυτό το περιοδικό. Τους συντελεστές και τους αναγνώστες.
Οι Ιδέες, η ελληνικότητα και ο εθνικισμός, δεν είναι αναγκαίο να έχουν μια αναφορικότητα, να έχουν «σκοπούς» και αντικειμενικά προσδιορισμένους «σχεδιασμούς» για το μέλλον. Είναι αυτάρκεις και με αυτή την αυτάρκεια γεμίζουν και τους φορείς τους.
Η Πίστη σε αυτό το πνευματικό φορτίο, προέρχεται από το μοίρασμα των κοινών εμπειριών, η Πίστη χαλκουργείται και δυναμώνει μέσω των κοινοτήτων. Και πάλι αυτές με την σειρά τους τροφοδοτούν τους συνεκτικούς ιστούς των κοινοτήτων κάνοντας τις πιο ισχυρές.
Με άξονα το παραπάνω σκεπτικό, είναι σαφές ότι το περιοδικό Ανάκτηση είναι σκόπιμο να αποτελέσει ένα ιδεολογικό σημείο αναφοράς, που ζητά την στήριξη αλλά και θέλει να την παρέχει στο ιδεολογικό επίπεδο, σε όλους τους Έλληνες Εθνικιστές. Ώστε να υπηρετηθεί αυτή η συνοχή και η ανάγκη για δύναμη και αυτάρκεια.
Η Πίστη αντλείται από την εμπιστοσύνη. Και η εμπιστοσύνη από την σχέση και την επικοινωνία. Αυτά τα στοιχεία διαπερνούν σήμερα με αυτήν την εκδοτική προσπάθεια όλους τους ανά την Ελλάδα Εθνικιστές. Γι’ αυτό και η Ανάκτηση αποτελεί πρωτίστως ένα εγχείρημα πολιτικό και κοινωνικό. Ένα εγχείρημα ενοποιητικό και ενθουσιώδες στην στόχευσή του.
Σε αυτό το τεύχος, συνεχίζουμε στο ίδιο μήκος κύματος, με την ίδια και ίσως καλύτερη ποιοτική έκφραση των Ιδεών μας. Μέσα στο κλίμα μιας χώρας που παραπαίει και των πολιτών της που είναι κλονισμένοι και διασπασμένοι, μέσα σε μια πραγματικότητα εξατομίκευσης και μοναξιάς, η Ανάκτηση μορφοποιεί ένα απαραίτητο κινηματικό πρόκριμα, τους καρπούς του οποίου σε βάθος χρόνου, όλοι μας θα απολαύσουμε.
Μένοντας σταθεροί στην κοινή μας Πίστη, δυνατοί και ενωμένοι από αυτή, παραδίδουμε στον αναγνώστη την επιμελημένη αισθητικά ύλη ενός ακόμα τεύχους, αντί άλλων χαιρετισμών και εγκάρδιων ευχών για αυτοδύναμη πολιτική και προσωπική πόρευση!

από το editorial του Άγγελου Δημητρίου με τίτλο Πατρίδα μας η Πίστη

Διαβάστε στο 4ο τεύχος:

Η ζωή και το έργο του Νεοκλή Καζάζη
του Γεώργιου Καραμαδούκη

Ο Μακρυγιάννης των Οραμάτων και των Θαμάτων
του Ιάκωβου Δελλή

04-anaktisi
δείτε εδώ περισσότερα και παραγγείλτε το νέο τεύχος με “ενα κλικ” από το e shop

Για μια εθνική αντικαπιταλιστική προοπτική
του Δημήτρη Σαββίδη

«Μεταπολιτευτική Δεξιά, τα μαντρόσκυλα των κοινοβουλευτικών»
του Ευθύμιου Πέτρου

Φιλελευθερισμός: όργανο υποδούλωσης των λαών
του Ν. Αγαπηνού

Εθνικιστές στα γήπεδατης Ευρώπης
του Κώστα Παπαδόπουλου

Τουρκία: το γειτονικό ηφαίστειο
του Ανδρέα Ακρίτα

Ο χριστιανικός ναός και οι πνευματικές του διαστάσεις
του Χριστόφορου Βασιλικού

Ταξιδεύοντας σε ένα Εθνικιστικό Πανευρωπαϊκό Συνέδριο
του Γιώργου Δημητρούλια

Οι άγριες χήνες  στο Κονγκό, Ο άνθρωπος  που νίκησε τον Τσε Γκεβάρα
του Δημήτρη Ζαφειρόπουλου

Μάρτυρες της Ιδέας

Ο κόμης Δράκουλαςπέρα από τον μύθο
του Μιχάλη Τάντη

Από τον Στόκερ  στον κινηματογράφο
του Μιχάλη Γεωργιλά

Λαιδισμός  VS φεμινισμός
των Βικτόρια Σολδάτου και Διοτίμα Τριμπούνα

 

Αν δεν βρίσκετε την ΑΝΑΚΤΗΣΗ τηλεφωνείστε στο 2103611590 ή στείλτε μήνυμα στο info@anaktisi-mag.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *