Η ηγετική μορφή του λευκού εθνικιστικού κινήματος των ΗΠΑ έχει αποκλειστεί από 26 ευρωπαϊκές χώρες.
Ο Richard Spencer, ο οποίος εισήγαγε τον όρο “alt-right”, φέρεται να εμποδίζεται να εισέλθει στις χώρες της Σενγκεν για πέντε χρόνια, σύμφωνα με μια ανώνυμη πηγή του υπουργείου Εξωτερικών της Πολωνίας. Ωστόσο δεν έχει λάβει κυβερνητική επιβεβαίωση της απαγόρευσης.
Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων PAP της Πολωνίας ανέφερε ότι οι πολωνικές αρχές απαγόρευσαν στον Richard Spencer να εισέλθει στις χώρες αυτές.
Δεν είναι η πρώτη φορά που στον Spencer έχει απαγορευτεί η είσοδος στις χώρες Σένγκεν. Το 2014 αποκλείστηκε για τρία χρόνια μετά τη σύλληψή του στην Ουγγαρία, όπου προσπαθούσε να πραγματοποιήσει μια λευκή εθνικιστική διάσκεψη.
Μιλώντας στο Associated Press, ο δήλωσε: “Είμαι σαν εγκληματίας για την πολωνική κυβέρνηση. “Είναι απλά παράλογο”, είπε. “Δεν έκανα τίποτα. Γιατί με κατηγορούν;”
Είπε ακόμα ότι σχεδιάζει να αμφισβητήσει την απαγόρευση, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του κινήματος “alt right” που ενθαρρύνει τις ιδέες της ταυτότητας. Τέλος δήλωσε πως ανακάλυψε ότι η πολωνική κυβέρνηση ήθελε να τον αποκλείσει από τη χώρα, ακύρωσε ένα ταξίδι στη Βαρσοβία που είχε προγραμματίσει για νωρίτερα αυτό το μήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *