Μπορεί στον ελλαδικό χώρο οι εδώ οπαδοί να ξεχνούν γρήγορα αλλά ευτυχώς δεν συμβαίνει το ίδιο στην αδερφή Κύπρο μας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που στον ΑΠΟΕΛ θα έπαιζε (ενδεχομένως) ένας ποδοσφαιριστής με καταγωγή από την Αλβανία. Ο Αλτίν Χατζί είχε φορέσει την κιτρινομπλέ φανέλα της κυπριακής ομάδας τη διετία 2008-2010 χωρίς προβλήματα.
Μόνο που για τους φανατικούς οπαδούς του “Θρύλου”, η έλευση του Έγκους Κάτσε αποτέλεσε… casus belli. Εμφύλιου μάλιστα πολέμου!
Τις θυμάστε εκείνες τις -προ 2,5 ετών- προσβλητικές φωτογραφίες (UCK, Μεγάλη Αλβανία) του χαφ του ΠΑΟΚ”; Αυτές θυμούνται στο οπαδικό κίνημα του ΑΠΟΕΛ και δεν ξεχνούν.
Αποδείχθηκαν όμως ικανές οι φωνές των οργανωμένων να “φρενάρουν”, οριστικά όπως φαίνεται, την ολοκλήρωση της τριμερούς συμφωνίας (ΑΠΟΕΛ, ΠΑΟΚ, Κάτσε). Τη θέση τους πάντως την γνωστοποίησαν από νωρίς.
“ο Αλβανός έχει συγκεκριμένες εθνικές πεποιθήσεις που θα μας δημιουργήσουν ακόμα περισσότερα προβλήματα από αυτά που ήδη έχουμε” που κυκλοφορούσε ευρέως στα οπαδικά, ιντερνετικά, στέκια αποτυπώνοντας -σε ήπια μορφή- αυτό που έλεγαν (με σκληρότερο τρόπο) μεταξύ τους οι σκληροπυρηνικοί της κυπριακής ομάδας.
Έφτασε μάλιστα μια μερίδα οπαδών να επισκεφτεί με άγριες διαθέσεις τα γραφεία του ΑΠΟΕΛ και να προειδοποιήσει για το… τσουνάμι που μπορεί να προκαλέσει μια τέτοια επιλογή.
Στη διοίκηση μέτρησαν τις αντιδράσεις, το σκέφτηκαν δεύτερη φορά και το πρώην απόφαση. Ο Γιώργος Δώνης μίλησε με τους… διαδηλωτές, αλλά δεν απέτρεψε την αρνητική έκβαση. Ο Κάτσε πρόκειται να το μάθει, όταν πατήσει επί κυπριακού εδάφους. Διότι το πρωί “πέταξε” για Λάρνακα.
Την ίδια τύχη είχε το καλοκαίρι του 2014 η υπόθεση του Βραζιλιάνου Αντρέ Μόριτζ με θητεία σε αρκετές τουρκικές ομάδες (Καϊσέρι, Κασίμπασα, Μερσίν, Ντενιζλί). Τότε ήταν ένα tattoo με την ημισέληνο που προκαλούσε.
Τα παιδιά στην κυπριακή κερκίδα, μοναδική σου ελπίδα πατρίδα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *