Οι νεοδημοκράτες κατέβηκαν στις εκλογές με σημαία τους το σύνθημα «να φύγει η Αριστερά που θέλει να κάνει την χώρα Βενεζουέλα». Τα προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ έθεταν αυτή την προτεραιότητα ως κομβικό σημείο για την πολιτική αλλαγή.
Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να κινητοποιήσει τα «προοδευτικά» και αντιμνημονιακά αντανακλαστικά των ψηφοφόρων, να θυμίσει την διαφθορά και το παρελθόν της ΝΔ και να διαχειριστεί τις πολιτικές επιλογές του ως ένα τέλος των μνημονίων.

Η πόλωση ουσιαστικά δημιουργήθηκε από την ΝΔ, στηρίχθηκε σε ένα νεόκοπο αντικομουνισμό, μαζί με το επιχείρημα περί υπερφορολόγησης των πολιτών από την κυβέρνηση αλλά και με στήριγμα την αντίθεση στην συμφωνία των Πρεσπών, παρόλο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να την τηρήσει.
Απ’ ότι φάνηκε από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, η εκστρατεία της ΝΔ, η πόλωση και η δεξιόστροφη ρητορική, πέτυχε. Σίγουρα οι μπολσεβίκοι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια καταστροφική επιλογή για την πατρίδα. Ας θυμηθούμε πώς ο «Ελεύθερος Κόσμος» από τις στήλες του καυτηρίαζε συγκεκριμένες μειοδοτικές πολιτικές. Οι ίδιοι οι Συριζαίοι φάνηκε επίσης ότι δεν έλαβαν κανένα μήνυμα από την ήττα τους, αλλά με αλαζονεία κατηγορούν τον ελληνικό λαό ότι δεν αντιλήφθηκε τα «ευεργετικά τους μέτρα». Αυτή η στάση θα τους κοστίσει ακόμα περισσότερο. Όμως ας μην βιαστούμε να χαρούμε, γιατί το «νέο ΠΑΣΟΚ» σήκωσε και πάλι δειλά- δειλά το κεφάλι και ετοιμάζεται για συγκυβέρνηση.

Όμως, από την άλλη, τι έχει να περιμένει ο ελληνικός λαός από τους νεοδημοκράτες και πολύ περισσότερο οι ίδιοι οι πατριώτες, είτε τοποθετούνται στην δεξιά είτε όχι; Μήπως υπάρχει ακόμα έστω και ένας που να μην γνωρίζει τα πεπραγμένα της ΝΔ, αλλά επίσης και όσα σήμερα επαγγέλλεται; Ενός κόμματος που ευθύνεται για την χρεοκοπία της χώρας, για την μεταπολιτευτική κατρακύλα. Ενός κόμματος που εμφορείται από τον νεοφιλελευθερισμό;
Ας ελπίσουμε ότι η αποδοκιμασία των Αριστερών από μεγάλο μέρος του λαού, θα είναι η αρχή μιας περισσότερο πατριωτικής στροφής του εκλογικού σώματος στις επόμενες εκλογές. Διότι, εκτός από τα οικονομικά θέματα που είναι αναμφίβολα πολύ σημαντικά για την ζωή μας, υπάρχει και πλήθος εθνικών θεμάτων που βρίσκονται σε δεινή θέση, υπάρχει το στοίχημα να γίνει επιτέλους η Ελλάδα μια δυνατή ανεξάρτητη ευρωπαϊκή πατρίδα.
Εμείς γνωρίζουμε ότι δεξιά και αριστερά, αποτελούν τις δύο όψεις του ιδίου νομίσματος. Έχουμε πικρή πείρα και από τις δύο παρατάξεις. Ελπίζουμε κάποτε η πλειοψηφία να το αντιληφθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *