ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΧΩΡΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΦΡΑΝΚΟ

Πλησιάζουμε σε λίγα χρόνια σχεδόν 5 δεκαετίες από τον βιολογικό θάνατο του Στρατάρχη Φράνκο. Όπως φαίνεται όμως οι αριστεροσοσιαλιστές όσες δεκαετίες και να περάσουν δεν μπορούν να συγχωρήσουν τον άνθρωπο που έσωσε την Ισπανία από τον αναρχομπολσεβικισμό!
Σε βίντεο που μετέδωσε ο ιστότοπος Hoy στην Ισπανία, ο σοσιαλιστής Φρανθίσκο Μορένο(νεοκλεγείς) δήλωσε με χαρά πως μόλις αναλάβει τα καθήκοντά του θα προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο την κατάργηση των συμβόλων του δικτατορικού καθεστώτος αλλά και την αλλαγή του ονόματος ώστε να είναι σύμφωνα με το νόμο!
Ο Μορένο κέρδισε τις δημοτικές εκλογές απέναντι στον απερχόμενο δήμαρχο του «ακροδεξιού» VOX Αντώνιο Πόζο , ο οποίος αρνιόταν ν’ αλλάξει τ’ όνομα της κοινότητας των 2,500 περίπου κατοίκων. Για την ιστορία ο Αντώνιο Πόζο εντάχθηκε στο «ακροδεξιό» VOX μόλις πέρυσι-ανήκε στο Λαϊκό κόμμα-
Το Γκουαδιάνα δελ Καουδίγιο ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1950 από το καθεστώς του “Καουντίλιο” (Caudillo) Φρανθίσκο Φράνκο με σκοπό ν’ αναπτυχθεί η γεωργία σε αυτήν τη φτωχική περιφέρεια της Εστρεμαδούρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *