γράφει ο Kωνσταντίνος Μποβιάτσος

Την περασμένη εβδομάδα, το ριζοσπαστικό εθνικιστικό ιταλικό κίνημα Casa Pound, ανακοίνωσε επίσημα την μη συμμετοχή του σε εκλογικές αναμετρήσεις.
Ο Gianluca Iannone πρόεδρος του κινήματος, με μια απλή ανακοίνωση τόνισε:
«σε συνέχεια των τελευταίων εμπειριών στις εκλογές για την Ευρωβουλή και μετά από σκέψεις και συζητήσεις για την πορεία του κινήματος από την ιδρυσή του μέχρι σήμερα, η Casa Pound Italia, αποφασίζει να σταματήσει να συμετάσχει σε εκλογικές αναμετρήσεις και από κόμμα να ξαναγίνει κίνημα.
Η συγκεκριμένη απόφαση δεν σημαίνει ότι κάνουμε πίσω αλλά είναι η στιγμή να ξαναδώσουμε μια νέα ώθηση σε ενέργειες κουλτούρας και πολιτισμού, καθώς και σε κοινωνικές, καλλιτεχνικές και αθλητικές ενέργειες, αυτά δηλαδή που το κίνημά μας έφερε στο προσκήνιο εδώ και χρόνια κερδίζοντας έδαφος στην νεολαία και την κοινωνία γενικότερα. Ενέργειες που έφεραν σε δύσκολη θέση την αριστερά και τους φιλελεύθερους.
Αυτή η απόφαση, δεν σημαίνει ότι σταματάμε να δίνουμε αγώνες για την κυριαρχία της πατρίδος μας και για την διατήρηση της ταυτοτητάς μας. Αντιθέτως, η Casa Pound έχει σκοπό να εκμεταλευτεί την πολιτιστική παρακαταθήκη που διαθέτει σε όλη την Ιταλία με την βοήθεια των χιλιάδων μελών της, για να πραγματοποιήσει μάχες ενάντια στην παγκοσμιοποίηση και την καταστροφή των εθνών. Τα γραφεία και οι τοπικές μας σε όλη την χώρα, θα μεταμορφωθούν σε κάστρα των ιδεών μας.
Όλα αυτά τα χρόνια προτείναμε και φέραμε στο προσκήνιο πολιτικές ιδέες και θέσεις πρωτοποριακές, όπως το κοινωνικό δάνειο, η εθνική σύνταξη, η εθνικοποίηση των δρόμων μας και το δικαίωμα για σπίτι σε κάθε Ιταλό πολίτη. Έτσι ακριβώς θα συνεχίσουμε».
Αυτά ανακοίνωσε ο ο χαρισματικός ηγέτης του ριζοσπαστικού αυτού κινήματος, που μέσα από τις ενεργειές του μπόρεσε και έθεσε την αριστερά σε επίπεδο κουλτούρας και όχι μόνο, αλλά και εκτός πεδίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *