Σοβιετική Ένωση, μία αυτοκρατορία που δημιουργήθηκε με τον τρόμο και την βία του κομμουνισμού, που έβλεπε τον άνθρωπο όχι σαν ύπαρξη αλλά σαν μία απρόσωπη μονάδα, στη υπηρεσία του πιο απάνθρωπου συστήματος που γέννησε ποτέ η Ιστορία.

Εκατομμύρια εκτελεσθέντων, κλεισμένων σε ψυχιατρεία και στα διαβόητα γκούλαγκ είναι ο απολογισμός των 74 χρόνων της κυριαρχίας των κομμουνιστών στην Σοβιετική Ένωση, αλλά και στις χώρες που είχε καθυποτάξει με την βία και κυβερνούσε διορίζοντας από την νομενκλατούρα του κόμματος πολιτικές μαριονέτες της αρεσκείας της. Οι λαοί όμως δεν μπορούσαν να υπομένουν άλλο την καταπίεση και περί τα τέλη της δεκαετίας του 1980 άρχισαν να διαφαίνονται οι φυγόκεντρες τάσεις.

Το 1989 στις 10 Ιουλίου ξέσπασε η απεργία των εργατών στα μεταλλεία του Κουσμπάλ της Σιβηρίας οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες εργασίας, διαβίωσης, αλλά και για το ανελεύθερο καθεστώς. Η απεργία-εξέγερση γρήγορα επεκτάθηκε και στα υπόλοιπα μεταλλεία της Σοβιετικής Ένωσης και αποτέλεσε την αρχή του τέλους της αντιανθρώπινης αυτοκρατορίας. Το πραξικόπημα που επιχείρησαν αργότερα οι αμετανόητοι σταλινικοί ήταν μία απεγνωσμένη κίνηση που δεν οδήγησε πουθενά και αντιμετωπίστηκε επιτυχώς αρχικά από τον Γκορμπατσώφ και τον Γιέλτσιν, στην συνέχεια ο κομμουνισμός αντιμετωπίστηκε με συνέπεια ώστε να γίνει παρελθόν στις περισσότερες χώρες του πλανήτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *