«Στην θάλασσα είμαστε υποχρεωμένοι να σώζουμε ζωές. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να υποστηρίζει αυτές τις αξίες».  Με αυτήν την δήλωση ξεκίνησε η νέα πρόεδρος της Κομισιόν, η Ursula von der Leyen, την νέα της καριέρα. Με αυτήν την απλή αλλά περιεκτική δήλωση δίνει και το τι θα επακολουθήσει στο μέλλον και όσον αφορά το κλίμα είπε ότι: «Θέλω η Ευρώπη να γίνει η πρώτη ουδέτερη κλιματικά ήπειρος μέχρι το 2050».
Και αυτό λέει πολλά αφού πλέον οι οικολόγοι πράσινοι, που ήδη απέκτησαν τεράστια δύναμη σε χώρες της Ευρώπης, θα έχουν τον πρώτο λόγο, δημιουργώντας προβλήματα στους λαούς με πολλούς φόρους για να σώσουν δήθεν το κλίμα και να εξυπηρετούν έτσι τις πολυεθνικές του κεφαλαίου. Οι οικολόγοι που αντικαθιστούν την αριστερά που ξέραμε, φορώντας ένα όμορφο και ήπιο μανδύα που όμως είναι πολύ πιο επικίνδυνος αφού προσελκύει χιλιάδες νέους Ευρωπαίους να τους στηρίζουν με άμεση συνέπεια την στήριξη στους μετανάστες και ότι επακολουθεί από αυτό.
Τα ίδια είπε και πριν 15 μέρες και ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαικού κοινοβουλίου, ο Ιταλός σοσιαλιστής David Sassoli, και φυσικός εχθρός του Σαλβίνι .
Τώρα όσο αφορά τους ευρωσκεπτικιστές και τους συμμάχους τους, δυστυχώς αποτύχαμε. Το σύστημα φάνηκε ακόμη μια φορά πανίσχυρο και η αντεπίθεσή του δεν έμεινε σε λόγια αλλά έγιναν και πράξεις. Πέρα από την εκλογή των ορκισμένων εχθρών της κυριαρχίας των εθνών, σε Κομισιόν και Ευρωκοινοβούλιο, είχαμε και αλλεπάλληλες ήττες σε θεσμικούς ρόλους μέσα στην ευρωβουλή.
Και εξηγώ. Στις τοποθετήσεις από εσωτερικές εκλογές , 14 αντιπροέδρων της ευρωβουλής, η ομάδα του Σαλβίνι και της Λεπέν, δεν εξέλεξαν κανέναν. Επίσης η ήττα συνεχίστηκε και σε επίπεδο επιτροπών μέσα στη βουλή όπου σε καμία από αυτές δεν εξέλεξαν όχι μόνο πρόεδρο αλλά σε καμία θέση, απλοί παρατηρητές δηλαδή.

Η επιστροφή του «κόκκινου» Μάη
Από την άλλη βλέπουμε ότι ο κυβερνητικός σύμμαχος του Σαλβίνι στην Ιταλία, το κόμμα 5 stelle, ψήφισε υπέρ της πολιτικής της ΕΕ σε όλα τα μέτωπα, στηρίζοντας με την ψήφο του τους συγκεκριμένους προέδρους και μάλιστα εξέλεξε και αντιπρόεδρο στην ευρωβουλή, παρόλο που δεν ανήκει σε καμιά ομάδα αλλά στην άτυπη ομάδα των μη εγγεγραμμένων, που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ.
Βλέπουμε λοιπόν ότι δυστυχώς μείναμε πάλι στα παχιά λόγια, όπως συνηθίζομε εμείς οι εθνικιστές, ευρωσκεπτικιστές, αντιΕΕ κτλ. Θέλω να πω, ότι και σε επίπεδο καθαρά εθνικιστικό ριζοσπαστικό, η ουσία είναι μηδέν, με τα δεκάδες κινήματα, κόμματα και κομματίδια απλά να υπάρχουν χωρισμένα, αλλά και σε πιο ανεβασμένο πολιτικά εννοώ, επίπεδο, πιο μαλακό θα έλεγα, πάλι μένουν οι φωνές και οι απειλές, ενώ στην ουσία, το καθεστώς κατάφερε με απλές κινήσεις να διαλύσει κάθε αντίσταση με τρόπο καθαρό.
Ο πόλεμος που έχει αρχίσει γίνεται όλο και πιο δύσκολος για όλες τις δυνάμεις που μάχονται για την κυριαρχία των λαών, αλλά που μεταξύ τους δεν μπορούν να τα βρουν. Ανατέλλει η νέα κυριαρχία των πράσινων οικολόγων όπου και θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις συνειδήσεις των ανθρώπων και που ήδη αποτελεί το νεο όπλο των τοκογλύφων. Η γενιά του Μάη του 68, επανήλθε πιο δυνατή …!

Κωνσταντίνος Μποβιάτσος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *