Σύμφωνα με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να συμπεριλάβει τους Antifa στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων. Τους χαρακτήρισε δειλούς και παλαβούς ακροαριστερούς, που τριγυρνούν στους δρόμους και χτυπούν στο κεφάλι με ρόπαλα του μπέιζμπολ τον κόσμο και είπε επίσης ότι, το να χαρακτηριστούν τρομοκρατική οργάνωση, θα διευκολύνει το έργο της αστυνομίας.

Δύο Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές, ο Μπιλ Κάσιντι και ο Τεντ Κρουζ, εισήγαν ένα ψήφισμα με το οποίο ζητούν να συμπεριληφθούν οι Antifa στον αμερικανικό κατάλογο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις και χαρακτηρίζουν τα μέλη τους ως βίαιους κουκουλοφόρους τραμπούκους και τρομοκράτες. Αναφέρονται στο ψήφισμά τους και στην επίθεση που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Άντι Νγκο στο Πόρτλαντ του Όρεγκον που κάλυπτε δημοσιογραφικά τις συγκρούσεις ανάμεσα σε ακροαριστερούς και ακροδεξιούς διαδηλωτές, λόγω των συντηρητικών του πολιτικών πεποιθήσεων.
Να σημειώσουμε ότι ο πρόεδρος Τράμπ επανειλημμένα έχει πάρει θέση ενάντια στους Antifa και στην πρόσφατη ομιλία του στην Βόρεια Καρολίνα τους χαρακτήρισε «άρρωστους και κακούς ανθρώπους».

Το μένος των «προοδευτικών» είχε ξεσηκώσει επίσης ο Τράμπ όταν μετά τα επεισόδια του 2017 στο Σάρλοτσβιλ της Βιρζίνια είχε δηλώσει ότι υπήρχαν καλοί άνθρωποι και από τις δύο πλευρές. Στην συγκεκριμένη πόλη είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές για να τιμήσουν τον στρατό της Συνομοσπονδίας (Νότιοι) και οι Antifa κατά την πάγια τακτική τους οργάνωσαν αντισυγκέντρωση.
Φαίνεται ότι ο Τράμπ έχει καταλάβει καλύτερα από τους Ευρωπαίους ηγέτες την προσπάθεια επιβολής των ακροαριστερών μέσω της βίας, κατηγορώντας συγχρόνως τους πολιτικούς τους αντιπάλους για βία και περιστολή δικαιωμάτων. Αν τελικά γίνει κάτι τέτοιο θα είναι θετικό γιατί ότι πράττουν οι ΗΠΑ βαραίνει και στους συμμάχους της, ιδιαίτερα σε εμάς που έχουμε κάπως περισσότερη εξάρτηση.

Αλλά εμείς εδώ ακόμη προσπαθούμε να βρούμε την λύση για το «Πανεπιστημιακό Άσυλο» και δεν προχωράμε σε τέτοιες καινοτόμες κινήσεις μην παρεξηγηθούν οι αριστερούληδες των ΜΜΕ, αλλά και της ΝΔ, γιατί και εκεί υπάρχουν και μάλιστα αρκετοί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *