Λίγους μήνες μετά τις εκλογές, το κυβερνόν κόμμα κάνει ό,τι μπορεί για να δείξει ότι οι ρυθμοί του είναι υψηλοί.
Νομοθετήματα, πρωτοβουλίες, ανακοινώσεις κτλ μας έχουν ζαλίσει, καθώς ξαφνικά θαρρείς ότι όλα πλέον έχουν αλλάξει στη χώρα μας.
Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο κόσμος όμως τους πιστεύει και παρασύρεται.

Οι εθνικιστές όμως σκεπτόμαστε διαφορετικά. Δεν μας ζαλίζουν οι Σειρήνες της «ανάπτυξης». Ξέρουμε ότι όλο αυτό είναι ένα θέατρο, ένα μετεκλογικό πάρτι.
Όμως, οι εθνικιστές στερούμαστε ουσιαστικής πολιτικής εκπροσώπησης. Για κοινοβουλευτική παρουσία ασφαλώς, ούτε λόγος.
Δεν είναι μομφή προς τα στελέχη των κομμάτων, αλλά είναι η αλήθεια. Πριν την επίσημη προκήρυξη των εκλογών, αρκετά πατριωτικά-εθνικιστικά κόμματα εμφανίστηκαν. Συνεργασίες, πρωτοβουλίες και διεργασίες ήταν στη πολιτική καθημερινότητα των εθνικιστών.
Στελέχη κομμάτων παντού και απλοί ψηφοφόροι να μη ξέρουν πλέον πόσα κόμματα αριθμεί ο πατριωτικός χώρος. Αποτέλεσμα όμως;
Το αποτέλεσμα ήταν η πολιτική ήττα των εθνικιστών. Κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα πει ότι κάποιο εθνικιστικό κόμμα βγήκε πιο ισχυρό μετά από την εκλογική μάχη.
Να πούμε για το πόσα από τα κόμματα δεν συμμετείχαν στις εκλογές; Με τόσους πολιτικούς οργανισμούς, θα περίμενε κανείς μια πιο έντονη συμμετοχή στις εκλογές, κάτι που δεν συνέβη.
Ας είμαστε ειλικρινείς. Αν και γεμίσαμε κόμματα, πολλοί συναγωνιστές δεν πήγαν στις κάλπες, γιατί δεν είχαν τι να ψηφίσουν…
Περίεργο, παράλογο, αλλά πραγματικό.

Από τα ενθαρρυντικά μηνύματα και τις ιαχές, βρεθήκαμε στη σιωπή.
Πολιτικά ηττηθήκαμε, αλλά ούτε οι θρήνοι, ούτε οι οιμωγές μας αρμόζουν. Πρέπει να σκεφτούμε, να αντιληφθούμε ποιοι είμαστε, δεν χρειάζονται κόμματα για αυτό.
Εμείς που πρεσβεύουμε την εθνική ενότητα και ολοκλήρωση, δεν μπορούμε να είμαστε κατακερματισμένοι. Δεν μπορούμε να βρισκόμαστε ανάμεσα σε υπαινιγμούς, κατηγορίες και εγωισμούς, όταν το Έθνος δέχεται μια πολυμέτωπη επίθεση.

Τα κομματικά στεγανά αποδείχθηκαν επώδυνα πολιτικά και στην ουσία άχρηστα με τόση κατάχρηση. Οι απλοί ψηφοφόροι, περιμένουν ένα σύνθημα, ένα μήνυμα, ένα όραμα.
Περιμένουν να δουν τους εθνικιστές να είναι η αιχμή του δόρατος στον αντισυστημικό αγώνα.
Διαιρεμένοι ας είναι άλλοι, σε εμάς δεν επιτρέπεται! Η πολυαναφερόμενη ένωση του χώρου, έμεινε στα λόγια.
Ας αφήσουμε τα λόγια, τα περιθώρια πλέον είναι πολύ στενά.
Ο εθνικισμός είναι φύσει κινηματικός, δεν μπορεί να καλύπτεται από κόμματα. Τα κόμματα πρέπει να εκφράσουν και να ενσαρκώσουν το κίνημα αυτό, αλλιώς θα μείνουμε στα ίδια.
Παρωπίδες και δογματισμοί χαρακτηρίζουν άλλους, όχι εμάς. Εμείς θα συνεχίσουμε, θα είμαστε εδώ να μαχόμαστε, να επιμένουμε!
Οι εθνικιστές δεν θα χάσουμε από τα κόμματα!

Μιχάλης Τάντης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *