Στη βόρεια Βιρτζίνια των ΗΠΑ, τα παιδιά που ξεκινάνε τη νέα σχολική χρονιά από το νηπιαγωγείο μέχρι τη τρίτη λυκείου, θα βρεθούν ενώπιον αλλαγών! Αλλαγών που έχουν να κάνουν με το φύλο με το οποίο όποιος θέλει μπορεί ταυτίζεται. Αυτές οι αλλαγές επήλθαν μετά από πιέσεις (lobby) επί ένα χρόνο από οργανώσεις δικαιωματιστών προς τη τοπική κυβέρνηση. Τα δημόσια σχολεία στις ΗΠΑ ελέγχονται, διοικούνται και χρηματοδοτούνται σε τοπικό επίπεδο αντίστοιχο των νομών στην Ελλάδα.

Οι νέοι κανόνες που μοιράστηκαν σε εγχειρίδια στους μαθητές, προβλέπουν την επιλογή από τους μαθητές του άρθρου (ο, η, το) προ του ονόματός τους σε επίσημα σχολικά έγγραφα, επιλογή για «ουδέτερες» σχολικές αθλητικές εμφανίσεις, «ουδέτερες» σχολικές ενδυμασίες, «ουδέτερες» τουαλέτες και αποδυτήρια. Επίσης, οι μαθητές-τριες θα μπορούν να συμμετέχουν σε σχολικές ομάδες ανάλογα με το φύλο που αισθάνονται ότι ανήκουν.
Ιδιαίτερα ευχαριστημένες είναι οι οργανώσεις που προωθούν την ομοφυλοφιλική ατζέντα, όπως δήλωσε εκπρόσωπός τους σε τοπική εφημερίδα. Οι οργανώσεις αυτές είχαν κάνει ιδιαίτερα έντονη τη παρουσία τους στη περιοχή το προηγούμενο έτος όταν συζητούνταν οι νέοι κανονισμοί, παρά τις αντιδράσεις των γονέων. Οι γονείς αντιδρούν κυρίως για την επερχόμενη έκθεση των παιδιών τους σε αποδυτήρια, τουαλέτες κλπ. σε άτομα του αντίθετου φύλου, καθώς επίσης ότι δεν ρωτήθηκαν πρώτού εφαρμοστούν οι καινούργιοι κανονισμοί.

Η συνεργασία των οργανώσεων των ομοφυλόφιλων φαίνεται ιδιαίτερα έντονα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου και προβάλλουν με έμφαση τα σημεία που πρέπει να εφαρμοστούν για να είναι μία σχολική τάξη απολύτως δεκτική. Αυτά είναι:
Σχολικά βιβλία που να παρουσιάζουν ομοφυλόφιλους, αμφιλοφυλόφιλους, τρανς κλπ. ώστε τα παιδιά να μάθουν να εκφράζουν τον εσωτερικό τους κόσμο.
Ενημερωτικό υλικό για αμφιλοφυλόφιλα ή τρανς παιδιά διότι «όταν οι δάσκαλοι ενθαρρύνουν τα παιδιά να εκφράζονται χωρίς περιορισμούς για το φύλο τους, τότε όλοι ωφελούνται».
Σχολική ύλη που «να βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν και να είναι πιο δεκτικά απέναντι σε άλλα παιδιά που είναι τρανς και αμφιλοφυλόφιλα και που να επεκτείνει τις ιδέες των παιδιών σχετικά με τα φύλλα».
Τέλος, καθιέρωση ετήσιου φεστιβάλ που να τιμά τρανς προσωπικότητες…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *