Ζούμε σε μια παράλογη υπεραστικοποιημένη κοινωνία. Ο Αθηνοκεντρισμός δεν είναι ένα δημιούργημα των ΠΑΟΚτζήδων αλλά ένα υπαρκτό κοινωνικό πρόβλημα. Μια χώρα δέκα εκατομμυρίων κατοίκων συγκεντρώνει πάνω από τους μισούς στην γεωγραφική περιοχή του λεκανοπεδίου.

Αυτό που θα έπρεπε οι Έλληνες εθνικιστές να θέτουν σε πρώτη πολιτική βάση μαζί με το δημογραφικό είναι η αλλαγή του ανθρωπογεωγραφικού χάρτη της χώρας μας με γνώμονα δύο κριτήρια. Το πρώτο είναι ένα κοινωνικό-οικονομικό κριτήριο το οποίο λέει πως ο πρωτογενής τομέας παραγωγής είναι στήριγμα της Ελληνικής οικονομίας και δυστυχώς πολλοί συμπατριώτες μας όταν σταμάτησαν να ασχολούνται με την γη τους και κατευθύνθηκαν στα μεγάλα τσιμεντένια αστικά κέντρα, μαράζωσε ότι άφησαν πίσω που έφτιαξαν οι πρόγονοί τους με ιδιαίτερη αγάπη. Ο δεύτερος και σπουδαιότερος λόγος είναι για να δει ο Έλληνας τον εθνικισμό στην πράξη. Εάν ένας ιεραπόστολος μπει σε ένα μπαρ ελευθέρων ηθών να διδάξει τον λόγο του Θεού, δε νομίζω πως θα χει ιδιαίτερο κέρδος στην αποστολή του. Το ίδιο πράγμα συμβαίνει και με την συμπίεση Ελλήνων στα μεγάλα αστικά κέντρα. Το τσιμέντο, η μαυρίλα, το γκρίζο και το κυκλοφοριακό κομφούζιο, απομακρύνουν τον άνθρωπο από τη φύση του. Ο Εθνικισμός θα επιτύχει όταν ο άνθρωπος έρθει σε επαφή με τις ρίζες του, με τη φύση και την κανονικότητα.

Σκοπός ενός κινήματος, ενός δυνατού φορέα στα πλαίσια ενός ιστορικού Έθνους σαν την Ελλάδα είναι η εσωτερική ενσωμάτωση. Η Έδεσσα να συνδεθεί με την Σπάρτη, η Θράκη με την Κρήτη, το Καστελόριζο με την Κέρκυρα. Μόνο έτσι θα έρθει η περιφερειακή και κατ επέκταση εθνική ανάπτυξη. Κάτι τέτοιο προϋποθέτει βελτιωμένα και σταθερά μέσα μαζικής μεταφοράς. Ακτοπλοϊκές διασυνδέσεις, μεγάλα οδικά δίκτυα και ενιαίο σιδηροδρομικό δίκτυο για τη μεταφορά ανθρώπων και αγαθών. Επίσης κάτι τέτοιο προϋποθέτει τη νοητική ανωτερότητα των Ελλήνων, την πολυμηχανία και την εφευρετικότητα που θα τον καταστήσουν κυρίαρχο του εαυτού του σε ένα άκρως ευνοϊκό περιβάλλον για τη δημιουργία οικογένειας και την καλύτερη ανατροφή των παιδιών του. Η Ελλάδα που τρώει τα παιδιά της από την εποχή του Κρόνου πρέπει να αντιστραφεί. Οι γονείς μας εγκατέλειψαν την επαρχία για μια καλύτερη ζωή. Η μόνη διέξοδος πλέον να εγκαταλείψουμε εμείς τις μεγαλουπόλεις για μια καλύτερη ζωή.

Δημήτριος Μπουγιώτης
Επικεφαλής Ε.Σ.Ο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *