Βρετανός γιατρός με τρεις δεκαετίες προϋπηρεσία, έχασε την θέση του στο δημόσιο επειδή αρνήθηκε να αποκηρύξει τη χριστιανική του πεποίθηση ότι το φύλο καθορίζεται κατά τη γέννηση. Ο Δρ Ντέιβιντ Μακέρεθ, υπάλληλος του εθνικού συστήματος υγείας, απολύθηκε από την θέση του στο τμήμα εργασίας και συντάξεων τον Ιούλιο, επειδή αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει μια διαφυλική αντωνυμία, αναφέροντας ότι πιστεύει ότι το «φύλο ορίζεται από τη βιολογία και τη γενετική» και «η Βίβλος μας διδάσκει ότι ο Θεός έκανε τους ανθρώπους άνδρες ή γυναίκες».

Εν συνεχεία έχασε την υπόθεσή του ενώπιον ενός δικαστηρίου απασχόλησης στην Αγγλία, όπου ο δικαστής αποφάνθηκε ότι οι πεποιθήσεις του ήταν «ασύμβατες με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».
Ο Μακέρεθ, ο οποίος εργάζεται τώρα ως γιατρός επειγόντων περιστατικών σε άλλη πόλη, είπε ότι ο προϊστάμενός του τον πίεσε να αναφερθεί σε έναν «άντρα δύο μέτρων και με μούσι» ως «αυτή» και «κυρία», αλλά ο εκείνος αρνήθηκε. «Χωρίς διανοητική και ηθική ακεραιότητα, η ιατρική δεν μπορεί να λειτουργήσει και τα 30 χρόνια μου ως γιατρός θεωρούνται πλέον αδιάφορα σε σχέση με τον κίνδυνο να προσβληθεί κάποιος».

Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι «Είναι βαθύτατα ανησυχητικό διότι αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του αγγλικού δικαίου που ο δικαστής έχει αποφανθεί ότι οι ελεύθεροι πολίτες πρέπει να συμμετάσχουν σε εξαναγκαστικό τρόπο ομιλίας».
Το δικαστήριο αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον στίχο της Παλαιάς Διαθήκης που ανέφερε και ο γιατρός: «Έτσι ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο κατά τη δική του εικόνα. Δημιούργησε τον άνδρα και τη γυναίκα». Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, «Η έλλειψη πίστης στον διφυλισμό (τρανς) και η συνειδητή αντίθεση απέναντι σε αυτόν είναι ασυμβίβαστες με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και συγκρούονται με τα θεμελιώδη δικαιώματα των άλλων. Στη περίπτωση αυτή, τα τρανσέξουαλ άτομα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *