Ένα stage ”drag-queen” για παιδιά ακυρώθηκε μετά από ξεσηκωμό! Τα παιδιά θα μάθαιναν να κάνουν πασαρέλα και να περπατούν με τακούνια, υιοθετώντας τη σωστή εμφάνιση και έκφραση, θα δημιουργούσαν το δικό τους «χαρακτήρα φύλου» και θα μετείχαν σε συζήτηση για στερεότυπα και προβληματισμό περί φύλου.

Το μάθημα drag queen που προσφερόταν σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 11 και 17 ετών επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Mérignac κατά τις επόμενες σχολικές διακοπές, αλλά μετά τις αντιδράσεις από το Σπίτι της Νεολαίας και του Πολιτισμού ανακοινώθηκε η ακύρωσή του.

Στα κοινωνικά δίκτυα, πολλοί άνθρωποι εξοργίστηκαν με την ιδέα αυτής της πρακτικής άσκησης. «Παιδικά εργαστήρια με επικεφαλής drag queens; Χρηματοδοτείται με δημόσιο χρήμα ενώ οι θεατρικές εταιρείες δεν μπορούν να ανεβάσουν έργα κατάλληλα για παιδιά;!», αναρωτήθηκε η SOSÉducation στο X.

Εργαστήρια για παιδιά με επικεφαλής drag queens; Χρηματοδοτείται με δημόσιο χρήμα ενώ οι θεατρικές εταιρείες δεν μπορούν να ανεβάσουν παραστάσεις κατάλληλες για παιδιά;! @datirachida αυτή είναι η γαλλική κουλτούρα που θέλετε να μεταδώσετε στα παιδιά; Βαρεθήκαμε…

Γονείς και τοπικοί αιρετοί καταγγέλλουν την υπερσεξουαλικότητα των παιδιών. ¨οπως γράφει το dimpenews.com «μιλάμε για εκπομπές που είναι από τη φύση τους έμφυλες. Η ιδέα είναι να δώσουμε μια παραμορφωμένη εικόνα θηλυκότητας, σε κάθε περίπτωση εξωφρενική, είναι μέρος της παράστασης, είναι θέαμα. Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με ένα εργαστήριο για παιδιά», διαβεβαιώνει ο Dany Bonnet, εκπρόσωπος του τμήματος για το Reconquest of Gironde.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *