Με βάση τις αρχές και πορίσματα που διατυπώνονται στο βιβλίο είναι ευνόητο ότι το μεταναστευτικό αποτελεί το νούμερο ένα υπαρξιακό πρόβλημα του Ελληνισμού.
Αν και η διατύπωση πολιτικών προτάσεων ξεφεύγει από το στόχο αυτής της ανασκόπησης είναι ηλίου φαεινότερο ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση αναλάβει τα ηνία της χώρας θα έπρεπε να σταματήσει πρώτα κάθε είσοδο αλλοδαπού στην ελληνική επικράτεια υπό οποιαδήποτε δικαιολογία (ανθρωπιστική και μη, νόμιμη και παράνομη).

Για να ανθίσουν τα κλαδιά του δέντρου, θα πρέπει φυσικά να υπάρχουν ρίζες. Και ρίζες γερές, υγιείς. Μια μονοσήμαντη προσκόλληση στο παρελθόν είναι σίγουρα στείρα και επιβλαβής, δεν είναι καρποφόρα.
Όμως, η κατανόηση της ύπαρξης συνέχειας, μέσα στην φυλή και το έθνος, μέσα στον πολιτισμό, είναι που θα αποδώσει καρπούς, μέσω της αυτεπίγνωσης, της συνειδητοποίησης ότι το άτομο δεν είναι αποκομμένο από το παρελθόν, απομονωμένο και μετέωρο σε ένα επισφαλές παρόν, αλλά κουβαλάει μια κληρονομιά που το συνέχει και του δίνει νόημα για να αναπτυχθεί και να δημιουργήσει.

περιεχόμενα του βιβλίου
Η ισχύς της ρίζας
Πόσοι αλλοδαποί είναι στην Ελλάδα;
Τι σημαίνει η εγκατάσταση εκατομμυρίων
αλλοδαπών στον ελλαδικό χώρο;
H σημασία της διατήρησης της γενετικής
ακεραιότητας του πληθυσμού
H προέκταση της γενετικής σύστασης
πληθυσμών στην οικονομική ανάπτυξη
Η ελληνική γενετική συνέχεια
και κληρονομιά: το πολυτιμότερο
αγαθό του Ελληνισμο
Επίλογος – Προτάσεις
Πηγές – Αναφορές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *