Ένα συγκλονιστικό βίντεο που δημιούργησε η ομάδα του “Ελεύθερου Κόσμου” για το εκδήλωση τιμής στον Μίκη Μάντακα που κάθε χρόνο οργανώνουν οι εθνικιστές  εδώ και 43 χρόνια . Καθ`όλη τη δεκαετία του 70 ελάμβαναν χώρα στην Ιταλία σφοδρές συγκρούσεις και οδομαχίες μεταξύ εθνικιστών και κομμουνιστών , πράγμα που κόστισε τη ζωή ίσα με 30 εθνικιστών , ένας εκ των οποίων ήταν και ο 22χρονος εθνικιστής Έλληνας σπουδαστής της Ιταλίας Μίκης Μάντακας.


Το σύνθημα  των αριστερών ήταν «το να σκοτώσεις ένα φασίστα δεν είναι έγκλημα». Ο Μάντακας δολοφονήθηκε στα γραφεία του κόμματος MSI (Movimento Sociale Italiano) από σφαίρα κομμουνιστή που τον βρήκε στο κεφάλι . Οι Εθνικιστές σε όλη την Ιταλία ,την πλατεία που έγινε το συμβάν δεν την αποκαλούν πια «piazza Risorgimento» αλλά «piazza Mantakas»…

Ο φοιτητής ιατρικής Μίκης Μάντακας είναι σύμβολο στη γείτονα χώρα και έχουν γραφτεί και τραγούδια για τον άδικο χαμό του . Αυτοί είναι οι κομμουνιστές παντού και πάντα, δεν έχουν ιστορία αλλά ποινικό μητρώο . Camerata Mantakas – Presente!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *