Από την αρχή της κυκλοφορίας τούτου εδώ του περιοδικού, ξεκινήσαμε με «ιδεολογικούς» άξονες την πατρίδα και την κοινωνική δικαιοσύνη από την μία, και από την άλλη τον αντι- φιλελευθερισμό/ αντι- καπιταλισμό/αντι- μοντερνισμό/ αντί- παγκοσμιοποίηση.

Ξεκινήσαμε σαν παρέα, σαν συντροφιά, σαν οικογένεια. Απεμπλακήκαμε από τον πολιτικό ορθοδοξισμό που ευνοεί την πολυδιάσπασπαση και τον σεχταρισμό και θελήσαμε να γίνουμε ο οικείος πνευματικός τόπος όλων των ριζοσπαστών εθνικιστών αλλά και πατριωτών με αναζητήσεις. Μείναμε μακριά από έριδες, ψιθύρους, αλληλοκατηγορίες, προσωπικές αντεγκλήσεις, στείρες ιδεολογικές εγκυστώσεις και στεγανοποιήσεις.

Προκρίναμε τον διάλογο, τον προβληματισμό, στοχεύσαμε στην ετερότητα, στην μοναδικότητα.
Γι’ αυτό και για τα τεύχη που προηγήθηκαν, συνέβαλαν άνθρωποι με διαφορετικές αφετηρίες και τοποθετήσεις, διαφορετική θέαση των πραγμάτων, διαφορετικότητα που καλλιεργήσαμε και δεν περιορίσαμε. Συνέβαλλαν άνθρωποι τους οποίους θεωρούμε συντρόφους στην έγνοια και στις αγωνίες για κοινά ιδανικά.

Κατανοήσαμε τον ριζοσπαστικό εθνικισμό ως έναν χώρο ελευθερίας, τον δικό μας χώρο που έχουμε χρέος να περιφρουρήσουμε αλλά και να αποκαθάρουμε. Γι’ αυτό και λειτουργήσαμε ανακαινιστικά, αναζωογονητικά.
Επί παραδείγματι, σε όσα τεύχη κατορθώσαμε να κυκλοφορήσουμε, προσεγγίσαμε πλήθος ιστορικών και ιδεολογικών θεμάτων, αναδείξαμε προσωπικότητες και συλλογικότητες της Ελλάδας και του εξωτερικού, προβήκαμε σε παρουσιάσεις, συνεντεύξεις, δώσαμε το δικό μας χρώμα στον αθλητισμό και την μουσική. Ξεχωρίζουν ως θεματικές, ο σκεπτικισμός με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η άνοδος Τραμπ στην εξουσία των ΗΠΑ, η οριοθέτηση της έννοιας του εθνικισμού, προτάσεις για την οικονομία, την κοινωνία και την ανασύνταξη του εθνικιστικού κινήματος.

Το 2024 ξεκινά μια καινούρια χρονιά, μέσα σε μια γενικευμένη παρακμή, μέσα στην ανασφάλεια και τον φόβο. Εμείς, με τις όποιες μας δυνάμεις, χτίσαμε για όλους τους συντρόφους το δικό τους χάρτινο σπίτι, μια ζωντανή γωνιά όπου μπορούν με εμπιστοσύνη να ξεκουραστούν, να καταθέσουν την χαρά και τον κόπο τους, τις αγωνίες και τις αγωνιστικές τους προσδοκίες.

Σε καλούμε να συνδιαμορφώσουμε τον δικό μας τόπο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *