Αφρικανός μετανάστης, 31 ετών, συνελήφθη στο Μόναχο τον περασμένο μήνα για σεξουαλική επίθεση σε 15χρονη Γερμανίδα. Ένα άσχημο περιστατικό το οποίο όμως το εκμεταλεύθηκε η γερμανική αστυνομία για να επιδώσει τα διαπιστευτήριά της στη πολιτική ορθότητα.  Έτσι χρησιμοποίησε μια φωτογραφία ενός λευκού άνδρα που παρενοχλούσε σεξουαλικά μια γυναίκα στις ανακοινώσεις της για το περιστατικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το κορίτσι ήταν στο σταθμό του Νταχάου σε ένα τρένο με κατεύθυνση προς το Μόναχο γύρω στις 10 μ.μ. την Παρασκευή, 27 Μαρτίου, όταν ο «μετανάστης», ο οποίος αναγνωρίστηκε ότι ήταν από την Ερυθραία, την πλησίασε. Η νεαρή κοπέλα αισθανόμενη άσχημα, μετακινήθηκε σε άλλη θέση, αλλά ο άνδρας την ακολούθησε και κάθισε δίπλα της. Στη συνέχεια άρχισε να χαϊδεύει τα πόδια της και προσπάθησε να τη φιλήσει στην περιοχή των γεννητικών οργάνων της. Όταν αυτή προσπάθησε να ξεφύγει, ο άνδρας την άρπαξε και την χάιδεψε κάτω από τα ρούχα της και της άρπαξε επίσης το κινητό της τηλέφωνο. Όταν το τρένο έφτασε στο σταθμό Röhrmoos, ο άνδρας από την Ερυθραία διέταξε το κορίτσι να κατέβει μαζί του απειλώντας την. Όταν αυτή αρνήθηκε, της πέταξε το τηλέφωνό της πίσω στο τρένο και έφυγε. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον ύποπτο κοντά στο σταθμό Röhrmoos. Το κορίτσι τον αναγνώρισε και η υπόθεση ακόμα ερευνάται.

Ωστόσο, σε δηλώσεις τους για το περιστατικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η βαυαρική κρατική αστυνομία επέλεξε να χρησιμοποιήσει μια εικόνα ενός λευκού άνδρα που «ψαχούλευε» μια λευκή γυναίκα για να αναπαραστήσει το περιστατικό. Οι χρήστες του Twitter αντέδρασαν σε αυτή τη στρέβλωση επισημαίνοντας ότι δεν θα γινόταν αποδεκτό εάν ένα έγκλημα είχε διαπραχθεί από έναν λευκό ύποπτο και ένα μαύρο άτομο είχε χρησιμοποιηθεί για να το αναπαραστήσει.

 Η αστυνομία της Βαυαρίας ευχαρίστησε όσους την επέκριναν και τους ενημέρωσε ότι το ζήτημα θα συζητηθεί εντός της υπηρεσίας. Βέβαια, εάν όπως επεσήμαναν οι επικριτές της αστυνομίας είχε συμβεί το αντίθετο, το ζήτημα δε θα συζητείτο απλώς πίσω από κλειστές πόρτες, αλλά όπως έχει συμβεί σε άλλες υπηρεσίες στη Γερμανία, υπάλληλοι θα απολύονταν άμεσα και απολογητικές εκστρατείες ενημέρωσης θα διοργανώνονταν άμεσα.

Ενδιαφέρον στατιστικό:

Μια πρόσφατη έκθεση της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας αποκάλυψε ότι το 35% όλων των υπόπτων για εγκληματικές υποθέσεις στη χώρα — και το 40% όλων των υπόπτων για φόνο — είναι αλλοδαποί, παρά το γεγονός ότι οι αλλοδαποί αποτελούν μόνο το 12% του εθνικού πληθυσμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *