Η Carola Rackete, η διαβόητη καπετάνιος του πλοίου μεταφοράς «μεταναστών» της ΜΚΟ Sea-Watch 3, μετέφερε τρεις άνδρες οι οποίοι διεύθυναν ένα κέντρο κράτησης «μεταναστών» στη Λιβύη, όπου «μετανάστες» βιάστηκαν, βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Il Giornale, τρεις από τους 40 «μετανάστες» που μεταφέρθηκαν με το σκάφος της Rackete είναι άνδρες που κατηγορούνται για βιασμό, βασανισμό και δολοφονία ανθρώπων στη Λιβύη. Οι ύποπτοι συνελήφθησαν στο κέντρο υποδοχής στη Μεσσήνη της Ιταλίας. Η αστυνομία είχε αρχικά αποκρύψει τις συλλήψεις που σύμφωνα με πληροφορίες συνέβησαν την ίδια ημέρα που οι «μετανάστες» αποβιβάστηκαν από το πλοίο.
Οι τρεις άνδρες κατηγορούνται επισήμως για εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διατήρηση ενός παράνομου κέντρου κράτησης, με βασανιστήρια, βιασμούς, απαγωγές, ακόμα και φόνους.
Σχολιάζοντας την είδηση ο πρώην υπουργός εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, έγραψε: «όχι μόνο παραβίασε τους νόμους και εμβόλισε ένα σκάφος της ακτοφυλακής στις 29 Ιουνίου η Carola Rackete θα είχε αποβιβάσει τρεις «μετανάστες» που κατηγορούνται για βία, βιασμό, απαγωγή και φόνο στην Ιταλία». Βουλευτές του τότε αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος (PD) είχαν απαιτήσει την άμεση αποβίβαση όλων των «μεταναστών» από τον Σαλβίνι, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που είναι πλέον στη φυλακή ως ύποπτοι για τα προαναφερθέντα εγκλήματα.
Σύμφωνα με την Il Giornale, η νέα υπουργός Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμοργκίς είχε προσπαθήσει να μην αποκαλυφθούν οι συλλήψεις. Από τους τρεις συλληφθέντες «πρόσφυγες», ο ένας είναι από τη Γουινέα και οι δύο από την Αίγυπτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *