Η Birra Krotone (Μπύρα Κρότωνα) κέρδισε τον διάσημο τίτλο στην Best Italian Beer 2023 by FederBirra, κερδίζοντας το βραβείο LUPPOLO D’ORO και κατατάσσεται ως η καλύτερη μπύρα στην Ιταλία στην κατηγορία American lite.
Το εθνικό βραβείο απευθύνεται σε όλους τους Ιταλούς παραγωγούς βιοτεχνικής μπύρας. Ο στόχος είναι να επιλέξετε τις καλύτερες ιταλικές παραγωγές, χωρίζοντάς τις ανά κατηγορία προϊόντων. Η κριτική επιτροπή κατέταξε τις τρεις καλύτερες μπύρες ανά κατηγορία: Gold Hops, Silver Hops και Bronze Hops.

Εκεί που η Ιστορία συναντά τον Μύθο, γεννιέται η Μπύρα Κρότωνα (Birra Krotone), η μπύρα της Magna Graecia (Μεγάλης Ελλάδας).
Η Birra Kroton γεννήθηκε στα εδάφη της αρχαίας Μεγάλης Ελλάδας, στην τότε πρωτεύουσα, Κρότωνα (σήμερα Crotone), από την οποία πήρε το όνομα της. Μέχρι σήμερα, η παράδοση συνεχίζεται από τους 2 ιδρυτές της Birra Kroton, Dario Ritorto Bruzzese και Marco Greco. Είμαστε μικροί τεχνίτες και η διαδικασία παραγωγής είναι πολύ σχολαστική.
Το νερό που χρησιμοποιούμε για την παραγωγή μπύρας προέρχεται απευθείας από τα βουνά της Σίλα μας, ρέει σε ύψος περίπου 1900μ.
Όλα τα προϊόντα μας εμφιαλώνονται και επισημαίνονται ένα προς ένα και τα ιζήματα στο κάτω μέρος της φιάλης αποτελούν ένδειξη γνησιότητας.

Η Birra Kroton έχει 2 γραμμές, την Kroton Golden Ale, δομημένη με 3 βύνες και 2 λυκίσκο, μια πόσιμη, φρέσκια και γεμάτη ξανθιά που ξεχωρίζει από τις κλασικές εμπορικές μπύρες και νικήτρια του βραβείου, και την Kroton Belgian Ale, η οποία παρουσιάζεται με το έντονο κόκκινο χρώμα της λόγω της ένωσης 5 βύνων όλα βελγικής προέλευσης.

«Είναι μια σημαντική αναγνώριση για εμάς», λένε οι Ritorto και Greco, «ότι αποφασίσαμε όχι μόνο να συμμετάσχουμε, αλλά να φέρουμε το όνομα της πόλης μας στους συλλόγους της Ιταλίας. Εργαζόμαστε για την επίτευξη άλλων στόχων, εν τω μεταξύ ευχαριστούμε όλους τους καταναλωτές που μας επέλεξαν και θα συνεχίσουν να μας επιλέγουν, εκείνους που αποφάσισαν να το συμπεριλάβουν στο εστιατόριό τους και εκείνους που το προωθούν αφήνοντάς το να δοκιμαστεί. Η Birra Kroton έχει ήδη φτάσει στα κλαμπ της Ρώμης, είναι μια ενοποιημένη πραγματικότητα στο Bolzano και βρίσκεται επίσης στην πόλη του Ρηγίου Καλαβρίας. Λαμβάνουμε και άλλα αιτήματα από άλλες ιταλικές πόλεις και ελπίζουμε σύντομα να μπορέσουμε να τα ικανοποιήσουμε».

πηγή: crotoneok

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *